Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ξαφνική θεομηνία σε Μακεδονία και Αχαϊα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πολλά προβλήματα σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα – Στη Θεσσαλονίκη η πυροσβεστική δέχθηκε 50 κλήσεις…

Βροχοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, που συνοδεύτηκαν από κεραυνούς, ανέμους και χαλάζι, σημειώθηκαν σε περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Μπόρα με ασθενή χαλαζόπτωση, έπληξε νωρίς το απόγευμα, περιοχές των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, ενώ ελαφρά βροχόπτωση σημειώθηκε στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Πέλλας και Ημαθίας.

Δυνατή βροχή έπεσε στους νομούς Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Στην πόλη του Κιλκίς η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 12 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια.

Η καταιγίδα έπληξε και το νομό Θεσσαλονίκης. Ο ουρανός σκοτείνιασε, και ισχυρή βροχόπτωση, συνοδευόμενη -κατά τόπους- από χαλάζι αλλά και ισχυρό άνεμο, άρχισε να πέφτει. Δρόμοι πλημμύρισαν και σε πολλές περιπτώσεις το νερό ξεπέρασε το ύψος του πεζοδρομίου. Η πυροσβεστική δέχθηκε 50 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια, υπόγεια και καταστήματα, ενώ σε τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβασή της για κοπή δέντρων. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην ανατολική πλευρά της πόλης.
 
Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, τρεις πτήσεις, μια της Ολυμπιακής και δύο της Αegean, αναγκάστηκαν να αλλάξουν προορισμό και να μην προσγειωθούν στο «Μακεδονία». Οι συγκεκριμένες πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν αργότερα.

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ξαφνική θεομηνία και στα χωριά της ορεινής Αχαΐας. Δυνατό χαλάζι με μεγάλη διάρκεια κατέστρεψε κήπους, δέντρα και την εποχική παραγωγή. Ιδιαίτερα επλήγησαν το Λεχούρι, Λιβάρτζι, Κέρτεζη, αλλά και τα περισσότερα από τα Καλαβρυτοχώρια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε