Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ξανά οι συμβασιούχοι έξω από την Ακρόπολη – Φόβοι για νέο διασυρμό

ΩΡΑ 12.15 Η κεντρική είσοδος άνοιξε μετα από σχεδόν δυο ημέρες ΦΩΤΟ nEWSIT

Ενώ ο διασυρμός διεθνώς συνεχίζεται με την κυβέρνηση να μένει άπραγη οι συμβασιούχοι βρίσκονται το πρωί του Σαββάτου στην Ακρόπολη

Υπό αστυνομική επιτήρηση βρέθηκε όλη τη νύχτα η Ακρόπολη, με τους άνδρες της Αστυνομίας να παραμένουν στην κεντρική πύλη του αρχαιολογικού χώρου. Οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού αποχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής ανανεώνοντας το ραντεβού τους για σήμερα, οπότε θα συσκεφθούν εκ νέου για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Μετά από πάνω από 24 ώρες ομηρείας η Ακρόπολη άνοιξε για το κοινό αλλά χωρίς εισιτήριο. Η στάση εργασίας που εκαναν οι μόνιμοι υπάλληλοι σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους έληξε στις 12 και επέστρεψαν κανονικά στην εργασία τους. Ωστόσο, έχουν αποφασίσει να μην κόβουν εισιτήρια και έτσι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παρόλα αυτά, για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση φαντάζει ανίκανη να διαχειριστεί μια κρίση. Η κατάσταση θυμίζει όσα ζήσαμε πριν από μερικές εβδομάδες με τα φορτηγά να αποκλείουν κεντρικούς δρόμους και με τις αρχές να παρακολουθούν αμέτοχες την ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και την καταστρατήγηση των νόμων. Μόνο που αυτή τη φορά δεν μιλάμε για τον αποκλεισμό ενός δρόμου, αλλά για τον αποκλεισμό ενός από τα πιο σημαντικά μνημεία της ανθρωπότητας.

Μια χούφτα ανθρώπων από τη μια και οι δυνάμεις καταστολής από την άλλη επι δυο ημέρες συμβάλλουν στο να κάνουν το γύρο του κόσμου εικόνες ενός κράτους αδύναμου να επιβάλει το νόμο, ενός κράτους – θεατή το οποίο δεν μπορεί να διατηρήσει ανοικτό τον κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας.

Παρόλα αυτά στην Βουλή ο πρωθυπουργός δήλωσε οτι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αιχμαλωτίζει αρχαία μνημεία….

Λίγο μετά τις δέκα το πρωί η πρόσβαση των τουριστών σε αυτόν έγινε δυνατή μέσω εισόδων από τη Διονυσίου Αεροπαγίτου. ‘Ομως λίγο αργότερα οι συμβασιούχοι απέκλεισαν και αυτές τις εισόδους και πλέον μόνο να βγούν όσοι μπήκαν μπορούν…

ΩΡΑ 09.30 Συμβασιούχοι συγκεντρωμένοι έξω από την είσοδο της Ακρόπολης ΦΩΤΟ NEWSIT

 

Μπορεί οι συμβασιούχοι να έχουν δίκαιο αφού ζητάνε τα δεδουλευμένα 22 μηνών και την μονιμοποίηση τους όμως η Ακρόπολη τις τελευταίες μέρες έχει γίνει πεδίο μάχης με τους τουρίστες να φωτογραφίζουν τα δακρυγόνα και τα επεισόδια αντί τις Καρυάτιδες.
 
Μάλιστα πολλοί τουρίστες έχουν δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ ξανά στην χώρα μας και θα φροντίσουν να το μεταφέρουν και στο εξωτερικό αυτό το κλίμα.

 

Έρευνα Newsit : Φάκελος Συμβασιούχοι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε