Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ξανά στο τραπέζι το ψαλίδι σε 13ο και 14ο μισθό – Που δεν βγαίνει ο λογαριασμός

Ξανά στο τραπέζι το ψαλίδι σε 13ο και 14ο μισθό – Που δεν βγαίνει ο λογαριασμός

Η τρύπα είναι μεγάλη. Τα 2,5 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε χρήματα που μόνο με την περικοπή των δώρων του δημοσίου αντιστοιχούν.

Μέχρι πρότινος και με βάση τη διευκρίνηση του υπουργείου οικονομικών ότι δεν τίθεται θέμα δώρων στις ΔΕΚΟ, φαινόταν ότι χιλιάδες υπάλληλοι στο δημόσιο είχαν αποφύγει το σκόπελο. Το σενάριο έλεγε ότι θα περικοπούν μόνο τα δώρα των συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τώρα όμως η μαύρη τρύπα των 2,5 δισεκατομμυρίων, των μέτρων που δεν δέχεται ότι μπορούν να λειτουργήσουν η τρόικα, φαίνεται να επαναφέρει στο τραπέζι το σενάριο για περικοπή των δώρων και από τους εν ενεργεία υπαλλήλους.

Που έβγαλε κίτρινες κάρτες η Τρόικα;

Δεν πείσθηκε ότι από περικοπές δαπανών το δημόσιο θα γλιτώσει 750 εκατομμύρια. Δεν πείσθηκε ότι θα περικοπούν άλλα 800 εκατομμύρια από τη φαρμακευτική δαπάνη, ούτε άλλα 462 εκατομμύρια από τη μετάθεση εξοπλισμών στην Άμυνα και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας δεν πείθει τους δανειστές μας ότι θα αποφέρει 115 εκατομμύρια, ούτε ότι μέσω εφεδρείας και από τη συγχώνευση και την κατάργηση των οργανισμών το κράτος θα γλιτώσει άλλα 195 εκατομμύρια. Στο πακέτο μέτρων η κυβέρνηση συμπεριέλαβε επίσης άλλα 185 εκατομμύρια από ισοσκελισμό εσόδων από ανταποδοτικές υπηρεσίες δήμων και τη βιοκλιματική αναβάθμιση των κτιρίων του δημοσίου, όμως και αυτά τα … διέγραψε η τρόικα.

Με λίγα λόγια οι τροϊκανοί δέχονται μονάχα ότι είναι … ζεστό χρήμα. Ότι δεν βγαίνει στα σίγουρα από τα κρατικά ταμεία και κάπως έτσι επανήλθαν τα δώρα του Δημοσίου.

Η τελική απόφαση για όλα αυτά θα παρθεί την Τετάρτη στη νέα σύσκεψη των τριών αρχηγών.

Διαβάστε επίσης:
Απολύσεις εδώ και τώρα στο Δημόσιο – 35.000 βλέπουν την πόρτα λόγω τρύπας 2,5 δισ. ευρώ

Tεστ γνώσεων και δεξιοτήτων για 650.000 δημοσίους υπαλλήλους – Σε “διαθεσιμότητα” όσοι δεν περάσουν τα τεστ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε