Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Στα 92 με 95 λεπτά το λίτρο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Από το μεσημέρι ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων και από αύριο πρωί, πρωί θα μπορεί να γίνει διανομή λένε οι πρατηριούχοι

Πανάκριβο θα είναι φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να στρέφονται ήδη σε άλλες μορφές θέρμανσης.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης “ο εκτελενισμός του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά σημερα το μεσημέρι και πιστευώ πως μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν εφοδιαστεί σχεδόν όλα τα πρατήρια και από αύριο θα μπορούν οι καταναλωτές να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανησης. Πιστεύουμε οτι στα μεγάλα αστικά κέντρα και για τις μεγάλες ποσότητες η τιμή θα κυμανθεί από 92 έως 95 λεπτά το λίτρο και στην περιφέρεια και για μικρότερες ποσότητες θα υπάρχει 3 με 4 λεπτά επιβάρυνση. Θεωρούμε ότι με την αύξηση των φόρων η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ειναι εξωπραγματική, είναι πολύ ακριβή για τον καταναλωτή ιδίως εάν συνυπολογίσουμε και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης όλων των Ελλήνων. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα στραφεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης με αποτέλεσμα να μπουν πολλά λουκέτα στον κλαδο μας. Ηδη ο κόσμος αγοράζει μικροποσόητητες και είναι λογικό οτι η μείωση της κατανάλωσης σημαίνει και μείωση των εσόδων για το δημόσιο”.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε