Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΓΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΓΑ

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά, πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Ξεκίνησε χθες 25 Απριλίου στα ΚΕΠ όλης της χώρας και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ για το έτος 2012 οπως ανακοίνωσε η Αγροτική Εστία.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:
-Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
-Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων
-Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης)
-Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)
-Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.

Πρόκειται ουσιαστικά για 440.000 ασφαλισμένους oι οποίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης και συνταξιούχους του Οργανισμού, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα.

ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ:
-Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,
-Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα – σε ισχύ για το έτος 2012, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.
-Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου
-Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού είναι μέχρι 31/03/2013, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων είναι έως 31/12/2012.

Από το ίδιο Κ.Ε.Π. που ο ασφαλισμένος ή συνταξιούχους υπέβαλε την αίτηση για συμμετοχή στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών, θα πληροφορηθεί τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει) και να παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του, για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και των εκδρομών.

Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2012 στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι δικαιούχοι είναι:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιλαμβάνει 8ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 120.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχος). (Διάρκεια ισχύος έως 31/03/2013).

ΤΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
To εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 3ήμερες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ και απευθύνεται σε 20.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Το ποσό της οικονομικής συνεισφοράς του δικαιούχου ορίζεται κατ΄ανώτατο όριο στο ποσό των 20 ευρώ ανά άτομο και ανά εκδρομή. (Διάρκεια ισχύος έως 31/12/2012)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ (ΔΩΡΕΑΝ)
Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία της παροχής ανέρχεται στα 20 ευρώ. (Διάρκεια ισχύος έως 31/12/2012).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ασύλληπτη κομπίνα στον ΟΓΑ – Κοινωνικός τουρισμός με κλειστά ξενοδοχεία

Ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους των πρώην ειδικών Ταμείων και του ΟΓΑ

Τέλος Απριλίου λήγει η προθεσμία για την απογραφή στον ΟΓΑ


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε