Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ξεκίνησε η λειτουργία του φωτοβολταϊκού στο Ελ. Βενιζέλος

Ξεκίνησε η λειτουργία του φωτοβολταϊκού στο Ελ. Βενιζέλος

Το πάρκο αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία φωτοβολταϊκή εγκατάσταση σε αεροδρόμιο, παγκοσμίως.

Από σήμερα άρχισε η επίσημη λειτουργία του νέου φωτοβολταϊκού πάρκου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Το έργο, ισχύος 8 MWp, που αναπτύxθηκε σε έκταση 160 στρεμμάτων, εντός του αεροδρομίου, εγκαινίασε σε ειδική τελετή ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), καθ. Στράτος Παπαδημητρίου και ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Παράσχης.

Τα εγκαίνια σηματοδοτούν την επιτυχή κατάληξη της πολυετούς προσπάθειας του ΔΑΑ για την ένταξη των ΑΠΕ στο αεροδρόμιο, ενώ τα κεφάλαια, που επενδύθηκαν, ανέρχονται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Το έργο ολοκληρώθηκε σε περίοδο 6 μηνών και αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στο στόχο του ΔΑΑ να μειώσει το αποτύπωμα του άνθρακα στο χώρο του. Η φωτοβολταϊκή μονάδα του ΔΑΑ προβλέπεται να παράγει, ετησίως ηλεκτρική ενέργεια της τάξης των 11 εκ. κιλοβατώρων, το οποίο αντιστοιχεί σε σχεδόν 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της εταιρείας ή 9% του συνόλου του αεροδρομίου (ετήσια κατανάλωση 3.000 κατοικιών) και θα μειώσει τις εκπομπές CO2 τουλάχιστον κατά 10.000 τόνους/έτος, με ορίζοντα 25ετίας και άνω.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της συμβολής, θα χρειάζονταν 1.500.000 δέντρα, για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη ετήσια απορρόφηση των εκπομπών CO2.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε