Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Ξεπαγώνει” το ΕΣΠΑ

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της…

Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και τον Έλληνα Αντιπρόεδρο κ. Πλούταρχο Σακελλάρη για την συνομολόγηση δανειακής σύμβασης ύψους 2 δισ. ευρώ, βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και η υπουργός Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη.

 

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν τον Μάρτιο και πλέον βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για την κάλυψη της εθνικής συμμετοχής της χώρας σε προγράμματα και έργα του ΕΣΠΑ ώστε να “εξέλθουν από το τέλμα και να αρχίσει η ροή πόρων από τα κοινοτικά ταμεία προς τη χώρα μας”. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Σακελλάρης τα 2 δισ. ευρώ μπορούν να δοθούν με επιτόκιο που δεν θα ξεπεράσει το 3,7%.

 

Εξάλλου, εκτός από τη συγκεκριμένη βοήθεια, εξακολουθεί να «τρέχει» το δανειακό πρόγραμμα της τράπεζας προς τη χώρα μας, το οποίο έφτασε τα 1,6 δισ. ευρώ κατά την περυσινή χρονιά έναντι 1,2 δισ. ευρώ το 2008, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 33%.

 

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΕπ χορήγησε το 2009 άνω του 1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε συνεργασία με οκτώ εμπορικές τράπεζες, καθώς και έργων υποδομής μικρού και μεσαίου μεγέθους πραγματοποιούμενων από δημόσιους φορείς ή από ιδιωτικούς φορείς, ανεξαρτήτως μεγέθους. Οι χρηματοδοτήσεις αφορούσαν επενδύσεις στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού, των υπηρεσιών, της οικονομίας της γνώσης, της ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε