Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“Ξέπλυμα χρήματος” πίσω από τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος; – Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές

“Ξέπλυμα χρήματος” πίσω από τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος; – Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές

Έρευνα της Εισαγγελίας για τις δύο εταιρείες – παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος έπειτα από πόρισμα της Αρχής για το “ξέπλυμα χρήματος”, για φυγή χρημάτων στο εξωτερικό. Οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές που ήταν στις εταιρείες αυτές.

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθενται εταιρείες – πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος ύστερα από πόρισμα της Αρχής για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», σύμφωνα με το οποίο μεγάλο ποσό από το τίμημα που εισέπρατταν από τους καταναλωτές αντί να αποδοθεί στον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) έφευγε από τη χώρα.

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των ποσών που δεν αποδόθηκαν στον ΔΕΣΜΗΕ, καθώς φαίνεται να προκύπτει ζήτημα μεταφοράς χρηματικών ποσών στο εξωτερικό, όπως διαπιστώνεται στο πόρισμα της Αρχής που εποπτεύεται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παν. Νικολούδη.

    Η έρευνα της Εισαγγελίας αφορά τις εταιρίες Hellas Power και Energa, που ήδη διαγράφηκαν από το Μητρώο της Χονδρεμπορικής Αγοράς με απόφαση του ΔΕΣΜΗΕ και της ΡΑΕ, και θα εστιαστεί στο αν και πώς κατάφερναν να μεταφέρουν τα χρήματα, τις οφειλές τους, βάσει των συμβάσεων τους με τον ΔΕΣΜΗΕ και την ΡΑΕ, εκτός Ελλάδας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα γίνεται λόγος για ποσό 120 εκατομμυρίων ευρώ που πιθανόν μέσω λογιστικών και άλλων μεθόδων φαίνεται να έχει κατευθυνθεί προς το εξωτερικό.

    Η κ. Ράικου έδωσε εντολή στην Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου να ερευνήσει το θέμα και να εντοπίσει αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και από ποιούς.

    Σημειώνεται ότι ήδη η Αρχή για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» έχει δεσμεύσει τους επίμαχους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο εταιρειών.

Μετά την καταγγελία των συμβάσεων των δύο εταιρειών από τον ΔΕΣΜΗΕ και τη διαγραφή τους από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Χονδρεμπορικής Αγοράς, λόγω της μη εκπλήρωσης εκ μέρους τους των οικονομικών τους υποχρεώσεων, η Εnerga και η Hellas Power δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια στους πελάτες τους. Διαβάστε εδώ τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές που είναι στις ιδιωτικές εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανακλήθηκε η άδεια από τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρισμού – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Στον αέρα 200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από ιδιωτικές εταιρείες; 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε