Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ξεψύχησε αβοήθητη περιμένοντας το ΕΚΑΒ

Ξεψύχησε αβοήθητη περιμένοντας το ΕΚΑΒ

Άλλος ένας άδικος θάνατος στα ακριτικά νησιά σημειώθηκε σήμερα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει μέρα με τη μέρα.

Η εγκληματική καθυστέρηση του ΕΚΑΒ ήταν ίσως ένας από τους σημαντικούς λόγους που μία 58χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο αεροδρόμιο του νησιού αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο του Καστελόριζου, Παύλο Πανηγύρη το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δεν έδωσε προτεραιότητα στην περίπτωσή της.

Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 13:00, όταν η άτυχη γυναίκα ένιωσε αδυναμία και απευθύνθηκε στον αγροτικό ιατρό. Εκείνος έκρινε αμέσως πως πρέπει να γίνει μεταφορά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Ρόδου και ενημέρωσε άμεσα το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ.

Η ώρα όμως περνούσε και το ελικόπτερο δεν ερχόταν και με πρωτοβουλία του ιατρού η 58 χρονη μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο, προκειμένου να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Ρόδου με πτήση της Ολυμπιακής. Τότε όμως η καρδιά της 58χρονης την πρόδωσε και ξεψύχησε μιας και η υγεία της ήταν ήδη βεβαρημένη.

Ο κ. Πανηγύρης, μιλώντας στο
Newsit καταγγέλει πως στο νησί οι κάτοικοι εύχονται να μην αρρωστήσουν αφού το ΕΚΑΒ για να έρθει θα πρέπει ο ασθενής να βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε