Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ξεχείλισαν οι βόθροι στην Ανατολική Αττική – Κίνηση καλής θέλησης από τους ιδιοκτήτες βυτίων

Δεκάδες βυτιοφόρα μεταφοράς λυμμάτων  δίνουν λύση στο τεράστιο πρόβλημα με τους υπερχειλισμένους βόθρους κατοικιών και σχολείων στην Ανατολική Αττική

Εδώ και μέρες οι κάτοικοι πολλών περιοχών σε ολόκληρη την χώρα  που δεν διαθέτουν σύστημα αποχέτευσης εκπέμπουν ΣΟΣ. Την δραματική κατάσταση και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία είχε αναδείξει με ρεπορτάζ το Newsit.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τους δημάρχους τέτοιων περιοχών μας εξήγησαν πως ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία εξαιτίας των ξεχειλισμένων βόθρων είναι σοβαρός.

Ο δημαρχος Μαρκοπούλου Αττικής Φ. Μαγουλάς είπε στο Newsit πως από χθες προβλήματα αντιμετωπίζουν εκτός από τις πολυκατοικίες το δημαρχείο, δύο σχολεία και ένας βρεφονηπιακός σταθμός οι βόθροι των οποίων έχουν ξεχειλίσει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως μας εξήγησε αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στο Πόρτο Ράφτη καθώς η κατάσταση ήδη είναι σοβαρή και το Σαββατοκύριακο που έρχετε η περιοχή θα πλημμυρίσει με κόσμο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Δήμος Ραφήνας αν και διαθέτει ένα βυτιοφόρο μεταφοράς λυμμάτων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τις δικές του ανάγκες καθώς ο οδηγός του οχήματος αρνείται να το αδειάσει στην Λυκόβρυση καθώς φοβάται τους απεργούς.

Γλυκά Νερά και Παλλήνη αντιμετωπίζουν μέχρι αυτή την ώρα σοβαρό πρόβλημα με δεκάδες βόθρους να έχουν ήδη ξεχειλίσει. Το θέμα είχε ανοίξει με ρεπορτάζ στον Γέρακα το Newsit πριν από λίγες ημέρες

Βλέποντας αυτή την εικόνα και αντιλαμβανόμενοι τα σοβαρότατα προβλήματα που θα επακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών αποφάσισαν να διευκολύνουν τους κατοίκους όσων περιοχών έχουν πρόβλημα διαθέτοντας τα βυτιοφόρα μεταφοράς λυμάτων ώστε να εξομαλυνθούν τα πραγματα.

Βέβαια εκτός από μια κίνηση καλής θέλησης η συγκεκριμένη αποτελεί και κίνηση δημοσίων σχέσεων καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών θέλουν να τα έχουν καλά με τον κόσμο ώστε η ατζέντα τους να μην “αποπροσανατολίζεται”.

Προφανώς αυτό που θέλουν είναι τα μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα οι τηλεοπτικοί σταθμού να μην έχουν “πάτημα” για τους κατηγορήσουν ότι η λευκή απεργία τους απειλή την δημόσια υγεία.

Διαβάστε επίσης
Δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω οι μεταφορείς – Θεατής η κυβέρνηση στα μπλόκα, τις ελλείψεις στην αγορά και τους πυροβολισμούς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε