Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ξηλώνεται η ΔΟΥ Κορίνθου – Υπόνοιες για χρηματισμό εφοριακών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Περιπτώσεις χρηματισμού, επιλεκτική κοινοποίηση πράξεων επιβολής προστίμων, λογαριασμούς σε τράπεζες υπαλλήλων της Εφορίας εξαιρετικά υψηλούς και πολλά άλλα υπάρχουν στο πόρισμα των επιθεωρητών για την ΔΟΥ Κορίνθου.

Ξηλώνεται ολόκληρη η ΔΟΥ Κορίνθου με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών μετά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που διεξήχθη από τους επιθεωρητές της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Πελοποννήσου. Το πόρισμα των επιθεωρητών που παραδόθηκε ήδη στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Δ. Γεωργακόπουλο αποκαλύπτει περιπτώσεις χρηματισμού, επιλεκτική κοινοποίηση πράξεων επιβολής προστίμων, λογαριασμούς σε τράπεζες υπαλλήλων της Εφορίας εξαιρετικά υψηλούς και πολλά άλλα.
 
Στο έγγραφό τους οι επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν για τη συγκεκριμένη ΔΟΥ ότι «γίνεται επιλεκτική κοινοποίηση εγγράφων με κίνδυνο την παραγραφή υποθέσεων», ενώ έχουν εντοπιστεί επιλεκτικές κοινοποιήσεις των πράξεων επιβολής προστίμων. Επιπλέον, όπως υπογραμμίζεται στο έγγραφο, «φημολογείται ότι αρκετοί από τους ελεγκτές χρηματίζονται».
 
Και το έγγραφο των επιθεωρητών συνεχίζει με σοβαρότερες καταγγελίες όπως:
 
* «Φημολογείται ότι τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2009 δόθηκαν ασύστολα πιστοποιητικά ηλεκτροδότησης οικοδομών χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις γι΄ αυτό».
 
* «Υπάρχει ευνοϊκή αντιμετώπιση φορολογουμένων, γεγονός που μας οδηγεί στη σκέψη συναλλαγής και διαφθοράς,χωρίς βέβαια να δυνάμεθα να αποδείξουμε κάτι σχετικό στον παρόντα χρόνο».
 
* «Υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι οι λογαριασμοί καταθέσεων μερικών ελεγκτών στα πιστωτικά ιδρύματα είναι πολύ υψηλοί».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε