Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

«Ξήλωσαν» το ΑΤΜ και εξαφανίστηκαν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σκηνή από χολιγουντιανή ταινία θυμίζει η ληστεία του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Πελασγία της Φθιώτιδας. Το «ξήλωσαν» και έφυγαν ανενόχλητοι οι ένοπλοι ληστές.

Η ληστεία έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου στις 04:30, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Τρείς ή τέσσερις δράστες, οπλισμένοι με καραμπίνες και έχοντας καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες, αποβιβάστηκαν από ένα αυτοκίνητο Audi, έδεσαν με αλυσίδες το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης και με ένα φορτηγό που είχαν μαζί τους, το «ξήλωσαν» από τη βάση του.

Είχαν φροντίσει να αποκλείσουν την περιοχή και όταν θαμώνες κοντινού καταστήματος έγιναν μάρτυρες της ληστείας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν από τους ληστές. Όταν επιχείρησαν να πλησιάσουν στην τράπεζα, εκείνος τους απείλησε προτείνοντας το όπλο του, αναγκάζοντάς τους να απομακρυνθούν. Έτσι, οι ληστές έφυγαν ανενόχλητοι.

Το πρωί, οι αστυνομικοί βρήκαν στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, το φορτηγό αλλά και το ΑΤΜ εγκαταλειμμένα σε αγροτική περιοχή, 4 χιλιόμετρα από την πλατεία του χωριού. Από το μηχάνημα έλειπε το μεταλλικό κουτί με τα χρήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας το μεν φορτηγό το είχαν κλέψει από τη Λαμία λίγες ώρες πριν ενώ το Audi είχε πλαστές πινακίδες που είχαν κλαπεί από την Αθήνα. Από τα στοιχεία της αστυνομίας οι δράστες μιλούσαν ελληνικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα τα οποία υπήρχαν μέσα στο ΑΤΜ ήταν 50.000€. Δεν αποκλείεται όμως να ήταν και περισσότερα επειδή στην περιοχή έχει πανηγύρι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε