Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ξύλο, επιθέσεις και συλλήψεις πριν το ματς των αιωνίων

Σοβαρά επεισόδια σκίασαν για ακόμη μία φορά το ντέρμπι των αιωνίων. Σημειώθηκαν επιθέσεις σε συνδέσμους, έσπασαν περιπολικά, ενώ πάνω σε συλληφέντες βρέθηκαν όπλα.

Στη Λ. Αλεξάνδρας συνελήφθησαν 11 άτομα, ενώ δύο άλλοι συνελήφθησαν στον Πειραιά γιατί μετέφεραν 3 σακ βουαγιάζ με 30 γιλέκα ταξιθεσίας και 66 πυρσούς και καπνογόνα. Ένας άλλος συνελήφθη επειδή συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που επιτέθηκε σε οπαδούς αντίπαλης ομάδας και σε περιπολικό στη Λ. Κηφισού.

Αναλυτικά, το απόγευμα πριν το ματς ομάδα εκατό ατόμων σε δίκυκλα, κινήθηκαν από διάφορες κατευθύνσεις προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και προσπάθησαν να πολιορκήσουν τον σύνδεσμο του ΠΑΟ.

Επενέβη η αστυνομία και απέτρεψε την επίθεση ωστόσο τα άτομα αυτά επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και σε οπαδούς της αντίπαλης ομάδας που βρίσκονταν έξω από το σύνδεσμο με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα. Τρία άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Η αστυνομία έκανε 18 προσαγωγές.

Ένας από τους 11 τελικά συλληφθέντες, κατηγορείται, επιπλέον, για παράβαση του νόμου «περί όπλων», ενώ ένας ακόμη συνελήφθη γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. 
 
Περίπου την ίδια ώρα, χθες το απόγευμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 24 και 30 ετών, που προσπάθησαν να περάσουν στο στάδιο τρείς ταξιδιωτικούς σάκους με τριάντα φωσφοριζέ γιλέκα ταξιθεσίας, σαράντα επτά φωτοβολίδες, δεκαεννέα πυρσούς καπνογόνων καθώς και τρία πανό.

Τέλος, χθες το απόγευμα, συνελήφθη 33χρονος, που με ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε φιλάθλους αντίπαλης ομάδας, ενώ προκάλεσε φθορές στα οχήματά τους, στη Λεωφόρο Κηφισού. Η ομάδα αυτή έσπασε και τα τζάμια περιπολικού, το οποίο έφτασε στο σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με μολότοφ στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στη Λ.Αλεξάνδρας

Ντέρμπι “Χ”άρμα οφθαλμών – Ερυθρόλευκες οι εντυπώσεις, πράσινη η ουσία


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε