Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξυλοκόπησαν άγρια Oλλανδό γιατί τον πέρασαν για…Γερμανό!

Ξυλοκόπησαν άγρια Oλλανδό γιατί τον πέρασαν για…Γερμανό!

Ρατσιστική επίθεση δέχθηκε στο Πορί Μονεμβασιάς ένας 78χρονος Ολλανδός ο οποίος μένει μόνιμα στην Ελλάδα. Τι λέει στο Newsit η Ελληνίδα σύζυγός του.

Το περιστατικό συνέβη χθες Κυριακή, 13 Μαίου 2012 στις 8.00 το πρωί.

Ο Ολλανδός Αντριάνο Βάντερμπουρκ οπως έγραψε το notos press έκανε τον πρωϊνό του περίπατο με τα σκυλιά του στην παραλία στο Πορί Μονεμβασιάς όταν κατά την επιστοφή του στο σπίτι  ένα αγροτικό αυτοκίνητο μαύρου χρώματος με δύο επιβάτες του έκλεισε το δρόμο.

Στη συνέχεια κατέβηκε ο Ελληνας οδηγός του αυτοκινήτου πλησίασε τον 78χρονο και τον ρώτησε “Είσαι Γερμανός;”. Ο κύριος Βάντερμπουργκ απάντησε “όχι είμαι Ολλανδός” όμως αυτό δεν είχε καμία σημασία καθώς ο Ελληνας αφού πρώτα πέταξε μια πέτρα στον 78χρονο άρχισε να τον χτυπά με μανία στο πρόσωπο βρίζοντάς τον.

Ο δράστης, έχοντας τσακίσει τον αιφνιδιασμένο Ολλανδό, απομακρύνεται με το αυτοκίνητο ενώ οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τη γυναικα του η οποία έφτασε στο σημείο αστραπιαία. Στο μεταξύ κάποιος πρόλαβε και έγραψε τον αριθμό των πινακίδων του οχήματος και ειδοποίησαν και την αστυνομία.

Ο αιμόφυρτος 78χρονος Ολλανδός που είναι συνταξιούχος ηλεκτρολόγος – μηχανολόγος και ζει στη χώρα μας από το 1992 μεταφέρεται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μολάων, όμως τα τραυματά του ειναι σοβαρά και διακομίζεται με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης. Εκεί οι γιατροί αποφασίζουν πως πρέπει να χειρουργηθεί και δίνουν εντολή ο ασθενής να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Οπως δήλωσε στο Newsit η Ελληνίδα σύζυγος του 78χρονου Ολλανδού, Κυράνη Ψυχογιού “πάμε για χειρουργείο. Το σαγόνι του άνρα μου είναι ξεκολλημένο στην κυριολεξία. Την ώρα που ο σύζυγό μου επέστρεφε από τον περιπατό του ένα αυτοκίνητο τον προσπέρασε και στη συνέχεια σταμάτησε και οταν έφτασε κοντά του φωνάξανε “είσαι Γερμανός; θα σε ….αυτώσουμε. Εδώ είναι Ελλάδα και δεν είναι οπως τη νομίζετε”. Μετά  κατέβηκε ο οδηγός, του πέταξε μια πέτρα,  τον έβρισε, του έριξε μπουνιές και άρχισε να τον κλωτσάει στο κεφάλι. Εμένα με ειδοποίησε ένας συγγενής μου και πήγα αμέσως στο σημείο και για καλή μας τύχη οι δράστες ξαναγύρισαν και στην προσπάθεια τους να φύγουν τη δεύτερη φορά εσπασαν το πίσω φανάρι του αυτοκινήτου τους που ήταν γεμάτο με τα αιματα του άντρα μου. Η αστυνομία συνέλαβε και τους δύο δράστες οι οποίοι είναι Ελληνες κάτοικοι της Μονεμβασιάς.

Λέω έλεος. Που ζούμε; Είναι μια πραγματική ζούγκλα. Δεν ξέρουμε τι μας βρίσκει από τη μια στιγμή στην άλλη. Φοβόμαστε. Μόλις βασιλέψει ο ήλιος κλείνουμε τις πόρτες μας. Είμαστε τρομοκρατημένοι” είπε τέλος η κυρία Ψυχογιού.

Ακούστε τη συγκλονιστική αφήγηση της γυναίκας του 78χρονου:

Μετα τη σύλληψη των δραστών τo λόγο έχει η δικαιοσύνη. Πάντως ο 78χρονος Ολλανδός και η οικογένειά του ζητούν την παραδειγματική τους τιμωρία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε