Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κτηματογράφηση για 268 περιοχές

2,6 εκατομμύρια δικαιώματα θα καταγραφούν και θα καταχωρηθούν περίπου 4,7 εκατομμύρια στρέμματα.

Σε περίπου έναν χρόνο αναμένεται να ξεκινήσει η κτηματογράφηση 268 περιοχών της χώρας. Υπολογίζεται ότι θα καταγραφούν 2,6 εκατομμύρια δικαιώματα και θα καταχωρηθούν περί τα 4,7 εκατομμύρια στρέμματα. Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να γίνει η προκήρυξη τού διαγωνισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 111,2 εκατομμύρια ευρώ.
 
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος κτηματογράφησης θα έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο όλα τα μεγάλα αστικά συγκροτήματα της χώρας, καθώς και οι αναπτυσσόμενες παράκτιες περιοχές.
 
Σύμφωνα με την Κτηματολόγιο ΑΕ οι νέες μελέτες κτηματογράφησης θα υλοποιηθούν με βελτιωμένες τεχνικές προδιαγραφές σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα.
 
Στην Αττική οι περιοχές που περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα είναι ο Βαρνάβας, το Γραμματικό, ο Κάλαμος, το Καπανδρίτι, το Μαρκόπουλο και η Σκάλα Ωρωπού, η Οινόη και τα Μέγαρα.
 
Σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση σε 340 περιοχές και βρίσκονται υπό κτηματογράφηση 117 περιοχές. Συνολικά έχουν καταγραφεί 13,8 εκατομμύρια δικαιώματα τα οποία αντιστοιχούν σε 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.
 
Για τα ορφανά οικόπεδα, δηλαδή τα ακίνητα που κατά τις αρχικές κτηματολογικές εγγραφές είχαν καταχωριστεί ως αγνώστου ιδιοκτήτη, με τροπολογία – προσθήκη στο σχέδιο νόμου για τη θαλάσσια στρατηγική, που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, παρατείνεται για δύο χρόνια η προθεσμία για την άσκηση αγωγής διόρθωσης
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε