Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κτηματολόγιο: Στις 31/1/2012 λήγει η προθεσμία για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων

Για τους κατοίκους εξωτερικού “τρέχουν” ακόμη οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων διόρθωσης/ένστασης.

Στις 31 Ιανουαρίου του 2012 λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων 16 περιοχών της χώρας, που εντάχθηκαν πρόσφατα στο Κτηματολόγιο, για να υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις για τα ακίνητά τους και να διορθώσουν σφάλματα στα προσωπικά τους στοιχεία ή πρόδηλα σφάλματα στα στοιχεία των ακινήτων που δήλωσαν.

Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε το Κτηματολόγιο, για τις εξής περιοχές/νομούς:

Θεσσαλονίκη: Αμπελόκηποι, Ελευθέριο-Κορδελιό, Εύοσμος, Μενεμένη, Ωραιόκαστρο, Πρ. Δ.Δ. Ιωνίας, νυν τοπικά Διαμερίσματα Νέας Μαγνησίας και Διαβατών.

Λακωνίας: Σπάρτης

Αρκαδίας: Τρίπολης

Αργολίδας: Ναυπλίου

Κορινθίας: Κορίνθου

Πρεβέζης: Πρέβεζας

Θεσπρωτίας: Ηγουμενίτσας

Ηλείας: Πύργου

Ζακύνθου: Ζακύνθου

Καρδίτσας: Καρδίτσας

Λάρισας: Λάρισας.

Για τους κατοίκους εξωτερικού “τρέχουν” ακόμη οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων διόρθωσης/ένστασης. Στη Θεσσαλονίκη η προθεσμία λήγει στις 14 Οκτωβρίου, στη Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο και Κόρινθο στις 20 Οκτωβρίου, στην Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα, τον Πύργο και τη Ζάκυνθο στις 27 Οκτωβρίου και στην Καρδίτσα, Λάρισα στις 4 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Κτηματολόγιο ΑΕ η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στις περιοχές αυτές για τους κατοίκους εσωτερικού ολοκληρώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου και το ποσοστό των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί είναι μικρότερο από 2%, γεγονός που κατά την εταιρεία σηματοδοτεί ποιοτική βελτίωση του έργου που επιτελέσθηκε από τα στελέχη του Κτηματολογίου και τους ιδιώτες μελετητές. Συγκεκριμένα, στις περιοχές αυτές δηλώθηκαν 938.000 δικαιώματα και οι ενστάσεις / διορθώσεις ήταν 17.800, δηλαδή ποσοστό 1,9% έναντι 20% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό σε παλαιότερες αναρτήσεις.

Όσοι έχουν υποβάλει ένσταση θα ενημερώνονται για την πορεία της υπόθεσής τους από τα αρμόδια Κτηματολογικά γραφεία εντός του επόμενου εξαμήνου.

Το Κτηματολόγιο υπενθυμίζει επίσης ότι στις συγκεκριμένες περιοχές είναι υποχρεωτική η επισύναψη Πιστοποιητικού Υποβολής Δήλωσης σε κάθε συναλλαγή. Το πιστοποιητικό εκδίδεται από το Γραφείο Κτηματογράφησης και οι συμβολαιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να το ζητούν κατά τη σύνταξη συμβολαίων. Είναι επίσης υποχρεωτικό και σε κάθε συζήτηση ενώπιον Δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε δικαιοπραξίας στο Υποθηκοφυλακείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε