Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κύκλωμα εφοριακών κάλυψε απάτες 10 δισ. ευρώ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

10 δισ. ευρω έχασε το δημόσιο μέσα σε τρία χρόνια. Κύκλωμα επιθεωρητών διέγραφε φόρους και πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε μεγάλες επιχερήσεις.

Έσοδα – μαμούθ ύψους 10 δισ. ευρώ έχασε το Δημόσιο μέσα σε τρία χρόνια, καταγγέλει επιστολή που έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν από 15 μέρες.  Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας” το καλοστημένο κύκλωμα διέγραφε πρόστιμα που είχαν καταλογισθεί σε μεγάλες επιχειρήσεις – ακόμη και εισηγμένες στο Χ.Α.- ακυρώνοντας αρχικές εκθέσεις ελέγχων με “σικέ πορίσματα επανελέγχων”, τα οποία καθοδηγήθηκαν από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην ιεραρχία της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως καταγγέλεται, φορολογούμενοι στους οποίους, μετά απο ελέγχους, είχαν επιβληθεί πρόστιμα εκατομμυρίων, ζήτησαν επανέλεγχο. Οι επανέλεγχοι ωστόσο ανατέθηκαν σε επιθεωρητές του “συστήματος” και μάλιστα ορισμένοι έγιναν από άλλες ΔΟΥ από αυτές που ανήκαν οι φορολογούμενοι, γιατί οι καθ’ ύλην αρμόδιοι αρνούνταν να συναινέσουν σε παραγραφή φόρων. Η υπόθεση αφορά ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2006-2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”, η καταγγελία είναι σε γνώση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και του υφυπ. Γ. Σαχινίδη ενώ -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- για το κύκλωμα είχε γνώση και η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε