Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κύκλωμα με φάρμακα

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
-Στο γραφείο του Πρωθυπουργού τα στοιχεία
-Στα χέρια του εισαγγελέα έγγραφα-φωτιά
-Εμπλέκονται διοικητές νοσοκομείων
-Έρευνα ζήτησε η Υπουργός
Ως και την ομάδα που υποστηρίζουν ή το κόμμα που ψηφίζουν γιατροί και φαρμακοποιοί σημείωναν τα μέλη του κυκλώματος που προωθούσε φάρμακα σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία για να πετύχει να πουλήσει τα φάρμακα που επιθυμούσε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” στο κύκλωμα εμπλέκεται πρόσωπο κλειδί που εμφανίζεται να δρα ως εγκέφαλος του κυκλώματος και να κινεί τα νήματα ενός τεράστιου κυκλώματος που περιλαμβάνει από γιατρούς και φαρμακοποιούς ως διοικητές νοσοκομείων.
Το κύκλωμα κρατούσε… σημειώσεις και συγκέντρωνε προσωπικά στοιχεία γιατρών και φαρμακοποιών με σκοπό να προωθεί τα φάρμακα που επιθυμούσε. Υπάρχουν σημειώσεις που αναφέρουν χαρακτηριστικά:
-Φάρμακα που δεν καταναλώνονται… ανεύρεση ιατρών για παραγγελία
-Φαρμακοποιοί που δημιουργούν πρόβλημα στην προώθηση φαρμάκων και προωθούν … άλλες εταιρίες
-Ονόματα ανθρώπων που προωθούνται σε θέσεις-κλειδιά επιτροπών για παραγγελίες φαρμάκων
 
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι το κύκλωμα φαίνεται να έχει πολύ καλή εσωτερική πληροφόρηση ώστε να γνωρίζει πότε και από ποιους γίνονται οι μεγάλες παραγγελίες στα νοσοκομεία για να πετύχει να προωθήσει τα φάρμακα που επιθυμεί.
 
Το κύκλωμα ήταν σε δράση τουλάχιστον ως τον περασμένο Μάιο και σύμφωνα με τις καταγγελίες παρά το ότι τα σχετικά έγγραφα είχαν αποσταλεί στο υπουργείο βρέθηκαν τελικά στα σκουπίδια.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που παρέπεμψε το θέμα στο Γενικό Επιθεωρητή Υγείας με την εντολή της άμεσης και πλήρους διερεύνησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε