Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κύμα φονιάς χτύπησε κυπριακό κρουαζιερόπλοιο – Δύο νεκροί

Το πλοίο στο λιμάνι της Βαρκελώνης. ΦΩΤΟ REUTERS
, Το πλοίο στο λιμάνι της Βαρκελώνης. ΦΩΤΟ REUTERS
Από κύματα οκτώ μέτρων χτυπήθηκε κυπριακό κρουαζιερόπλοιο ανοικτά της Ισπανίας.

 

Το πλοίο MS Louis Majesty είχε αποπλεύσει από τη Γένοβα της Ιταλίας με προορισμό την Μασσαλία στη Γαλλία. Ανοιχτά της Μεσογείου χτυπήθηκε όμως από “αφύσικα ψηλά” κύματα οκτώ μέτρων, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 17 να τραυματιστούν.
 
“Ένα κύμα έσπασε τζάμια στην περιοχή του σαλονιού και το πλοίο πήρε νερό”, δήλωσε αξιωματούχος της Ισπανικής ακτοφυλακής.
Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας Louis Cruises στην Κύπρο δήλωσε ότι το πλοίο αντιμετώπισε κύματα ύψους οκτώ μέτρων.
 
Ο πλοίαρχος δεν ζήτησε βοήθεια, αλλά αποφάσισε να πλεύσει στη Βαρκελώνη ώστε οι τραυματίες να τύχουν καλύτερης ιατρικής φροντίδας.
 
Το κρουαζιερόπλοιο σκάφος ελλιμενίστηκε στη Βαρκελώνη για να αποβιβάσει τους τραυματίες, ένας εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.
 Είναι καλά στην υγεία τους οι τρεις Έλληνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου “MS Louis Majesty”, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της πλοιοκτήτριας εταιρείας Louis Cruises στην Κύπρο, Μιχάλης Μαραθεύτης. 

  Ο κ. Μαραθεύτης ανέφερε ότι η εταιρεία προχώρησε σε όλες τις διευθετήσεις για μεταφορά όλων των επιβατών αεροπορικώς στις χώρες τους.Μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν και τέσσερις Κύπριοι,οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα στην Κύπρο. 
 
Μετέφερε 1.350 επιβάτες και έχει πλήρωμα 580 ατόμων.

 
Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Louis Cruise Lines, στην οποία ανήκε και το Sea Diamond που βυθίστηκε ανοιχτά της Σαντορίνης το Πάσχα του 2007.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε