Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κυπριακό: Τα είπαν Τσίπρας – Αναστασιάδης μετά τον… “σκοτωμό” στη Γενεύη

Κυπριακό: Τα είπαν Τσίπρας – Αναστασιάδης μετά τον… “σκοτωμό” στη Γενεύη

Τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό είχαν το απόγευμα του Σαββάτου (14.01.2017) ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Την τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter. Είναι η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη μετά τη Διάψευση για το Κυπριακό στη Γενεύη, όπου αποφασίστηκε 18 τεχνοκράτες να φτιάξουν τον οδικό χάρτη για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Η Διάσκεψη θα συνεχιστεί στις 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό και επεξεργάστηκαν τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί κατά την επόμενη περίοδο στις σχετικές συνομιλίες.

“Στο πλαίσιο αυτό”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, “συμφώνησαν στην ανάγκη να αξιοποιηθεί η δυναμική των συνομιλιών, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ”.

“Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία”, υπογραμμίζεται, “προσέρχονται στις συνομιλίες για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις με αποφασιστικότητα και ουσιαστικές και περιεκτικές προτάσεις, στη βάση των διακηρυγμένων τους αρχών, μακριά από αναχρονιστικές λογικές και προσεγγίσεις. “Για μια επανενωμένη Κύπρο χωρίς κατοχικούς στρατούς, χωρίς εγγυήσεις και προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού”.

Η συζήτηση Τσίπρα και Αναστασιάδη έρχεται μια μέρα μετά τον έντονο διάλογο ανάμεσα στον πρόεδρο της Κύπρου και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, που ήταν παρών στη Διάσκεψη της Γενεύης, την οποία αποκάλυψε το newsit.gr. Ο έντονος διάλογος των δυο ανδρών δεν διαψεύστηκε, με τον πρόεδρο της Κύπρου να δηλώνει μόνο πως δεν θα σχολιάσει… “κουτσομπολιά”.

Η διάσταση απόψεων μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας πήρε σάρκα και οστά πριν από λίγο στην Γενεύη όταν έγινε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά.

Οι δυο άνδρες τσακώθηκαν άγρια στο λόμπι του ξενοδοχείου και οι φωνές ήταν τόσο δυνατές που ακούστηκαν σχεδόν σε όλο το κτίριο!

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Κοτζιάς είπε σε έντονο ύφος στον Νίκο Αναστασιάδη: “Πες στους ανθρώπους σου να μη με βρίζουν“. Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν, ωστόσο, μπροστά στις κάμερες για έναν σύντομο διάλογο, ωστόσο είναι φανερό πως μεταξύ τους υπήρχε ένταση…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε