Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κύπρος: Βιασμός 6χρονης από τον πα-τέρα της

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Σοκ έχει προκαλέσει στην Κύπρο η είδηση ότι ένας πα-τέρας βίαζε την 6χρονη κόρη του ενώ το άλλο ανήλικο παιδί έβλεπε!

 

Ποια τιμωρία μπορεί αλήθεια να κριθεί επαρκής για έναν πατέρα ο οποίος βίασε το ανήλικο παιδί του; Ποια τιμωρία μπορεί να θεωρηθεί ισορροπημένη όταν ο γονιός βιάζει την ψυχή και το σώμα ενός 6χρονου παιδιού;
Αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του βρίσκεται 43χρονος ο οποίος, μετά από μερική ακρόαση, παραδέχθηκε ενοχή σε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν βιασμό, αιμομιξία, διαφθορά και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου.
 
 
Σε διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας άκουσε τα γεγονότα που συνθέτουν τη διάπραξη αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος και ακολούθως την αγόρευση της υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής. Στις 15 Απριλίου θα επιβληθεί και η αρμόζουσα ποινή η οποία, βάσει του νόμου, θεωρητικά, μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα ισόβια. Ο κατηγορούμενος διατάχθηκε όπως τεθεί υπό κράτηση μέχρι την ημέρα επιβολής της ποινής και οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Ο 43χρονος δεν δίστασε να ικανοποιήσεις τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις στην παρουσία και του δεύτερου παιδιού του μικρότερης ηλικίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδικήματα διαπράχθηκαν το 2006. Εκείνη την περίοδο ο 43χρονος βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και διέμενε σε άλλο σπίτι. Μια μέρα η μητέρα πήρε τα παιδιά για επίσκεψη στο σπίτι του πατέρα τους και εκεί εκτυλίχθηκαν τα εφιαλτικά γεγονότα. Ο πατέρας παραδέχθηκε ότι βίασε την 6χρονη κόρη του ενώ βρισκόταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι και δίπλα της το μικρότερο αδελφάκι της.
 
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ο πατέρας προέβη σε κατάθεση- ομολογία. Ωστόσο, ενώπιον του Κακουργιοδικείου αρνείτο ενοχή και διεξήχθη δίκη εντός δίκης για την κατάθεσή του αφού υποστήριζε ότι δόθηκε στην αστυνομία κατόπιν υποσχέσεων.
 
Η απόφαση του Κακουργιοδικείου ήταν ότι η ομολογία δόθηκε με την ελεύθερη και ανεπηρέαστη βούληση του κατηγορούμενου και έγινε δεκτή. Ακολούθησε η κατάθεση της οπτικογραφημένης μαρτυρίας του παιδιού και τότε ο 43χρονος αναθεώρησε τη στάση του και παραδέχθηκε ενοχή.
 
Σύμφωνα με τη νομοθεσία το αδίκημα του βιασμού τιμωρείται με ποινή μέχρι και ισόβιας φυλάκισης. Ωστόσο, σε καμία παρόμοια περίπτωση δεν επιβλήθηκε διά βίου φυλάκιση. Πρόσφατα, σε περίπτωση αιμομιξίας και βιασμού 11χρονης από τον 53χρονο πατέρα της επιβλήθηκε, μετά από ακροαματική διαδικασία, ποινή φυλάκισης δώδεκα ετών.
 
Η διαφοροποίηση σε αυτή την περίπτωση είναι η παραδοχή του 43χρονου, ως μετριαστικός παράγοντας ενώ ως ιδιαίτερα επιβαρυντικό κρίνεται το γεγονός της πολύ μικρής ηλικίας στην οποία βρισκόταν η κόρη του κατηγορούμενου όταν έζησε τον εφιάλτη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε