Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Λ.Κύρκου: Πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση

Η Αριστερά πρέπει να δώσει πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση για να αποδείξει πως θα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της.


Με ένα άρθρο «φωτιά» στη εφημερίδα τα ΝΕΑ ο Λεωνίδας Κύρκος στηρίζει εμμέσως την κυβέρνηση Παπανδρέου. Όμως τα «ψάλλει» κανονικά στην Αλέκα Παπαρήγα..


Ο κ. Κύρκος διαπιστώνει «αποφασιστικότητα και σύνεση» στο ύφος της νέας κυβέρνησης, ενώ επικρίνει την γγ του ΚΚΕ λέγοντας πως η στάση της «θυμίζει περισσότερο τον Ισπανό ιππότη της ελεεινής μορφής παρά ήρωες της Οκτωβριανής Επανάστασης».


Αναφέρει πως εδώ και μερικές ημέρες η Ελλάδα κυβερνάται «από μια κυβέρνηση που κάνει φιλότιμες προσπάθειες να δείξει πως πήρε το μήνυμα των εκλογών και προχωρά με προσεχτικά βήματα εφαρμόζοντας σταδιακά το προεκλογικό της πρόγραμμα».


Η σύνθεση της κυβέρνησης και το ύφος της «προδίδουν αποφασιστικότητα και σύνεση», ενώ σε αυτούς που την επικρίνουν απαντά πως όντως «τα προβλήματα πιέζουν από παντού», αλλά «με κατάρες δεν διορθώνονται οι γενεσιουργές αιτίες».


Ιδιαίτερα επικριτικός είναι ως προς την στάση του ΚΚΕ και ειδικά της Αλέκας Παπαρήγα: «Την κενολόγα της ρητορεία μπορεί να τη συντρίψει μια ελληνική λέξη. Προτάσεις! Σ΄ αυτό το πεδίο, της συμβολής με θετικές λύσεις, μπορεί να αναδειχτεί ο κρίσιμος ρόλος της Ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς».



Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε