Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Λαϊκές χωρίς ταμειακές-αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο οι παραγωγοί

FOTO EUROKINISSI
FOTO EUROKINISSI
Από σήμερα ξεκινάει η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου στις λαϊκές, όμως οι παραγωγοί … σφυρίζουν αδιάφορα
Η έρευνα του newsit δείχνει ότι μονάχα σε έναν στους τρεις πάγκους έχει μπει ταμειακή μηχανή, καθώς οι παραγωγοί πωλητές στο… όνομα του πελάτη λένε ότι αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο για να μην ανέβουν οι τιμές.

 
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών κ. Δημήτρης Ρουμελιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε ότι οι παραγωγοί δεν θα εξοντωθούν και δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί ο καταναλωτής.

Χωρίς ταμειακές μηχανές λειτούργησαν σήμερα οι λαϊκές αγορές στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία αλλά και τη Θράκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών και Λαϊκών Αγροτών, Βασίλη Μακρίδη.
Είπε πως μέχρι να αποσαφηνιστούν κύρια ζητήματα για το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε από σήμερα να έχουν και ταμειακές μηχανές στους πάγκους τους, τα περίπου 3.000 μέλη της ομοσπονδίας, δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην τοποθέτησή τους.

Ακόμη και σήμερα εκπρόσωποι του κλάδου βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, αναμένοντας να δοθεί η τρίμηνη αναστολή του μέτρου τοποθέτησης των ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος, που θα οδηγήσει στην ομαλή εφαρμογή του μέτρου.
«Δε λέμε όχι στην τοποθέτηση των ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές, απλά ζητάμε να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν και οι καταναλωτές», υποστήριξε ο κ. Μακρίδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε