Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Λάσκαρη: Η εμφάνιση στο Φεστιβάλ Καννών! Τους έκανε να παραμιλούν! [pic]

Λάσκαρη

Λίγα χρόνια μετά το ξεκίνημα της λαμπρής καριέρας της, η Ζωή Λάσκαρη βρέθηκε στις Κάννες για την ταινία “Οι θαλασσιές οι χάντρες”.

Ήταν το 1967 που ο Φίνος Φιλμ αποφάσισε να κάνει άνοιγμα στη διεθνή αγορά. Έστειλε τότε τη Ζωή Λάσκαρη στο Φεστιβάλ των Καννών για την προώθηση της ταινίας “Οι θαλασσιές οι χάντρες”.

Η Ζωή Λάσκαρη, που επέλεξε ένα κοντό δικτυωτό φόρεμα για το Φεστιβάλ, έκλεψε τις εντυπώσεις. Η μοιραία του ελληνικού κινηματογράφου κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της.

Η κωμωδία “Οι θαλασσιές οι χάντρες” σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Διαλιανίδη συμμετείχε στο φεστιβάλ αλλά όχι στο διαγωνιστικό τμήμα και ντουμπλαρίστηκε στα Γαλλικά.

Λάσκαρη: Η πορεία στην κορυφή

Μετά την ανάδειξή της σε Σταρ Ελλάς το 1959, η Ζωή Λάσκαρη (πραγματικό όνομα Ζωή Κουρούκλη) επιλέχθηκε από τον Γιάννη Διαλιανίδη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Κατήφορο. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας έκανε τη Ζωή Λάσκαρη μία από τις μεγαλύτερες σταρ της εποχής και μόνιμη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου.

Υπέγραψε μάλιστα αποκλειστικό συμβόλαιο με τη σημαντικότερη ελληνική εταιρία παραγωγής, τη Φίνος Φιλμ. Από τότε πρωταγωνίστησε σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και στα περισσότερα είδη ταινιών της εποχής (κωμωδία, κοινωνικό δράμα, μιούζικαλ) κατά τη χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Φιλοποίμην Φίνος επέλεξε να μην κρατήσει το πραγματικό της επίθετο. Αυτό για να μη γίνεται σύγχυση με την πρώτη της ξαδέρφη Ζωή Κουρούκλη, που ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια. Το επίθετο Λάσκαρη επέλεξε ο Γιάννης Δαλιανίδης από έναν Ιταλό.

Η εικόνα που διαμόρφωσε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μιας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας. Αποτελούσε παράλληλα το κρυφό απωθημένο πολλών αντρών. Πολλές οι επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε. Κατήφορος, Μερικοί το προτιμούν κρύο, Νόμος 4000, Κορίτσια για φίλημα, Στεφανία, Μια κυρία στα μπουζούκια, Οι θαλασσιές οι χάντρες. Η Ζωή Λάσκαρη συνεργάστηκε με μεγάλα και αγαπημένα ονόματα. Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκος Κούρκουλος κ.ά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις