Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Λάσκαρη: Ο ρόλος που αρνήθηκε η Βουγιουκλάκη την έστειλε στην κορυφή [vids]

Λάσκαρη

Ο θάνατος της Ζωής Λάσκαρη στις 18 Αυγούστου 2017 βύθισε στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους και τους αμέτρητους θαυμαστές της.

Οι ιστορίες για τη μοιραία πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου πολλές. Η Ζωή Λάσκαρη άφησε τη δική της σελίδα στην ιστορία και θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες μας.

Πώς όμως ξεκίνησαν όλα για τη μεγάλη ηθοποιό; Η ανάδειξή της σε Σταρ Ελλάς στα 15 της χρόνια άλλαξε τη ζωή της. Ήταν Ιούνιος του 1959. Οι πόρτες του θεάματος άνοιξαν διάπλατα για να υποδεχτούν τη Ζωή Λάσκαρη. Ξεχώρισε και άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Σταρ Ελλάς Λάσκαρη, η Βουγιουκλάκη και η πορεία στην κορυφή

Δύο χρόνια μετά τα καλλιστεία ήρθε και ο ρόλος που την καθιέρωσε και την ανάδειξε σε μια από τις μεγαλύτερες σταρ της εποχής. Ένας ρόλος που προοριζόταν για την Αλίκη Βουγιουκλάκη με την οποία ανέπτυξε μια πολύ στενή και δυνατή φιλία.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη φοβήθηκε τις τολμηρές σκηνές και τελικά τον ρόλο της Ρέας υποδύθηκε η Ζωή Λάσκαρη. Αυτό ήταν το ντεμπούτο της που την απογείωσε και της εξασφάλισε μόνιμο συμβόλαιο με τη Φίνος Φιλμ.

Κάτι ανάλογο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Ζωή Λάσκαρη είχε συμβεί και λίγα χρόνια αργότερα με την ταινία “Στον Αστερισμό της Παρθένου”. Όταν έγραψε την ταινία ο Γιώργος Τζαβέλλας πρότεινε τον ρόλο στην Αλίκη Βουγιουκλάκη που ήθελε να κάνει στροφή στην καριέρα της. Η συνεργασία της επισημοποιήθηκε και με κοινή τους συνέντευξη το 1966.

https://www.youtube.com/watch?v=WgB0b2i9SCM

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη φοβήθηκε το τολμηρό σενάριο και δεν ολοκλήρωσε ποτέ τα γυρίσματα. Και πάλι τον ρόλο αντί για την Αλίκη πήρε η Ζωή Λάσκαρη που πήρε τις καλύτερες κριτικές για το υποκριτικό της ταλέντο. Οι δυο μεγάλες ντίβες του ελληνικού κινηματογράφου παρά το γεγονός ότι ήταν στον ίδιο χώρο δεν ανταγωνίστηκαν ποτέ η μία την άλλη. Οι δυο φίλες χωρίστηκαν μόνο όταν πέθανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μάλιστα ήταν η Ζωή Λάσκαρη που την ετοίμασε όταν έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. “Ισχύει. Μέχρι τις 3 η ώρα την είχα αγκαλιά” είχε πει η Ζωή Λάσκαρη.

https://www.youtube.com/watch?v=RUbSV631chQ&t=48s

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις