Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λαύριο: 50 μέτρα, κάτω από την γη, θα κοιμηθεί ο “δράκος”…

Λαύριο: 50 μέτρα,  κάτω από την γη,  θα κοιμηθεί ο “δράκος”…

Τεράστια προσπάθεια, να περιοριστούν οι υψηλές συγκεντρώσεις τοξικών ρύπων στην περιοχή …

Εγκαινιάστηκε  υπόγειο «νεκροταφείο» τοξικών ρύπων, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.
 
Πρόκειται για τον πρώτο ασφαλή Χώρο Υγειονομικής Ταφής Ρυπασμένων Εδαφών, που αποκτάει η χώρα, 50 μέτρα κάτω από τη γη.
 
Είναι  μια τεράστια προσπάθεια,    να περιοριστούν οι υψηλές συγκεντρώσεις τοξικών ρύπων, από κατάλοιπα της βαριάς βιομηχανικής δραστηριότητας των μεταλλείων,  που λειτουργούσαν στην περιοχή του Λαυρίου.

Το έργο κόστισε 3,5 εκατ. ευρώ.

Οι μακροχρόνιες δραστηριότητες της πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, άφησαν ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με στοιχεία , το 1985, το 92,6% των παιδιών που φοιτούσαν σε σχολείο απόστασης μικρότερης των 500 μέτρων από τη βιομηχανική μονάδα, είχαν επίπεδο μολύβδου στο αίμα τους άνω των 20mg/dl.

Το 1987, το 90% των παιδιών που κατοικούσαν στην πόλη του Λαυρίου,  είχε περισσότερο από 10 mg/dl μολύβδου στο αίμα τους.

Το 1991, η ποσότητα απέκκρισης αρσενικού στα ούρα παιδιών και ενηλίκων που διέμεναν στο Λαύριο, ήταν περίπου διπλάσια αυτών που διέμεναν στον Ασπρόπυργο.

Ο «δράκος» όπως ονομάζεται η περιοχή ,  ετοιμάζεται να κοιμηθεί 50 μέτρα κάτω από τη γη, σε έναν χώρο,  τη μελέτη του οποίου, εκπόνησε το Εργαστήριο Μεταλλευτικής Τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε