Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λείπουν 900 εκατομμύρια για τα εφάπαξ του Δημοσίου

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ήδη είναι στο… περίμενε 20.000 άνθρωποι, ενώ από το Σεπτέμβρη αναμένονται άλλες 30.000 αιτήσεις!

Λίγο πριν το κραχ είναι το ταμείο πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων και το μακάβριο στοιχείο ότι 440 άνθρωποι απεβίωσαν πριν πάρουν το εφάπαξ δείχνει ότι έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες καθώς μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες οι αιτήσεις θα έχουν διπλασιαστεί και ήδη το ταμείο δεν μπορεί να δώσει ούτε ευρώ!
Το νέο ασφαλιστικό απειλεί με πλήρη κατάρρευση του ταμείου καθώς ήδη 250.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης (πρόωρης οι περισσότεροι) και μπορούν ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν να βγουν σε σύνταξη.
Με … μόλις 20.000 αιτήσεις στα συρτάρια το εφάπαξ βγαίνει σήμερα μετά από δύο χρόνια, καθώς λείπουν περίπου 900 εκατομμύρια, από Σεπτέμβρη που θα προστεθούν άλλες 30.000 αιτήσεις θα βρεθούν το ποσό που θα χρειαστεί θα είναι περίπου 1,2 δισεκατομμύρια.
Τη ίδια ώρα τα έσοδα του ταμείου υπολογίζονται στα 25 εκατομμύρια, ποσό που δεν φτάνει ούτε για τα περίπου 600 εφάπαξ που καταβάλλονται κάθε μήνα…
Λίγο πριν το διαφαινόμενο κραχ είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη η σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ για να βρεθεί μια (έστω) προσωρινή λύση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε