Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Λεπτό προς λεπτό όλες οι πορείες: Κλειστή η Σταδίου απο την ΠΟΕ ΟΤΑ

Λεπτό προς λεπτό όλες οι πορείες: Κλειστή η Σταδίου απο την ΠΟΕ ΟΤΑ

Αν γίνουν απολύσεις, την επόμενη μέρα μπαίνει λουκέτο στους δήμους, απειλεί η ΠΟΕ ΟΤΑ. Εργαζόμενοι στους δήμους, συνταξιούχοι ΗΣΑΠ και εκπαιδευτικοί στους δρόμους κατά των νέων μέτρων!

Λίγο μετά τις 10.30 εργαζόμενοι στους δήμους έκλεισαν την πλατεία Καραϊσκάκη και λίγο πριν τις 11 ξεκίνησε η πορεία. Στη συνέχεια, έφτασαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου ενώθηκαν με τη συγκέντρωση των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας.
Αποκλεισμένοι οι δρόμοι που οδηγούν στη Σταδίου
Η ΠΟΕ ΟΤΑ είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω. Χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας, Θέμη Μπαλασόπουλου, που ξεκαθάρισε ότι “εφόσον η τρόικα επιμείνει στην απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μπαίνει λουκέτο αμέσως μετά στους δήμους όλης της χώρας”.

ΩΡΑ 10.44 Η ΠΟΡΕΙΑ ΞΕΚΙΝΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν στις 11:00 εργαζόμενοι από όλους τους δήμους της χώρας. Στη συνέχεια, όταν η ΠΟΕ ΟΤΑ έφτασε στη Σταδίου, μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, οι δυο πορείες έγιναν… μια!



Μαζί με τους εργαζομένους στους δήμους ενώθηκαν και οι συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ.

Με τη σύσταση προς τους δήμους να μείνουν ανοικτές οι ευαίσθητες οργανικές μονάδες «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ η ΚΕΔΕ έχει κηρύξει 48ωρη αναστολή λειτουργίας των δήμων, αντιδρώντας στις νέες περικοπές στη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν κανονικά, για να μην ταλαιπωρηθούν κι άλλο οι πολίτες. Στηρίζουν, όμως, τις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ. Ανοικτοί επίσης θα μείνουν οι δήμοι Τήνου και Κομοτηνής.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης κρατά σε λειτουργία τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Κοινωνικής Πολιτικής (δηλ. τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς), ενώ σε υπηρεσία θα βρίσκεται και προσωπικό ασφαλείας.

Ανοικτές θα κρατήσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά και τους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, αρκετοί δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων οι δήμοι Ναυπλίου, Πολυγύρου, Κιλκίς.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια
Μια μέρα μετά τον αγιασμό στα σχολεία, δάσκαλοι και καθηγητές κατεβαίνουν στους… δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση.

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας, έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου «να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε