Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Λερναία Ύδρα το κύκλωμα του Υπ. Ανάπτυξης” λέει στο Newsit o δεύτερος επιχειρηματίας που εκβίαζαν

– Τι αποκαλύπτει ο ίδιος στο Newsit
– Καταγγέλει οτι τον εκβίαζε ο ίδιος υπάλληλος που εκβίαζε και τον ξενοδόχο από την Αργολίδα
– “Ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν το πιόνι, ο κουβαλητής ενός ολόκληρου κυκλώματος”
– Πως βάφτιζαν “κίνητρο” τη μίζα και εκβίαζαν τους επιχειρηματίες οι επίορκοι
– Πως ωθουσαν τους επιχειρηματίες σε εταιρείες συμβούλων που ήταν στο κόλπο

Η μια μετά την άλλη έρχονται οι καταγγελίες για “λαδιάρηδες” υπαλλήλους της διεύθυνσης επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης που παλαιότερα ανήκε στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ο πρόεδρος της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου ΑΦΟΙ ΓΚΑΝΗ Α.Β.Ε.Ε από τη Δράμα, Σταύρος Γκάνης κατήγγειλε χθες το μεσημέρι στην Διεύθυνση Οικονομικού Εγκληματος στην Ασφάλεια Αττικής πως και ο ίδιος έχει πέσει θύμα εκβιασμού από τους υπαλλήλους του τμήματος επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης. Μάλιστα κατονόμασε πως ο ένας υπάλληλος που έχει ήδη συλληφθεί μετά την καταγγελία του Αριστείδη Μάρκου, του ξενοδόχου από την Αργολίδα εκβίαζε και τον ίδιο. Ο επιχειρηματίας ανέφερε πως του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ μίζα για να προχωρήσουν να του αποδεσμεύσουν την επιχορήγησή που είχε εγκριθεί και έφτανε περίπου τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και πιο συγκεκριμένα τα 4.400.000 ευρώ.

Οπως δήλωσε ο κύριος Σταύρος Γκανής στο Newsit “εγώ έχω βιομηχανία ξύλου – παλέτας στη Δράμα, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, από το 1996 μαζί με τον αδελφό μου. Το 2006 κάναμε επέκταση και εκσυγχρονισμό και καταθέσαμε ένα φάκελο στο Υπουργειο Οικονομικών τότε και ξεκίνησε το έργο, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει τελειώσει. Οταν κατέθεσα τον φάκελο, μου συνέστησαν οι υπάλληλοι να πάω σε εταρεια συμβούλων για να τελειώσω πιο γρήγορα και να τα πάρουν αυτοί νόμιμα. Δηλαδή η εταιρεία να πάρει το 50% και να μοιραστούν με τους υπαλλήλους μισά – μισά για παράδειγμα, να πάρουν δηλαδή όλοι και να ειναι ευχαριστημένοι. ‘Οποιος δε συνεργαστεί με εταιρεία συμβούλων και καταθέσει μόνος του φάκελο αντιμετωπίζει αυτά που αντιμετώπισα εγώ και αυτά που αντιμετώπισε ο Μάρκου με το ξενοδοχείο. Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι, άλλοι τα δίνουν και κάνουν τη δουλειά τους και άλλοι ταλαιπωρούνται και φτάνουν εδώ που έφτασα εγώ.

ΒΑΦΤΙΖΑΝ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗ…ΜΙΖΑ – ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ…”ΚΟΥΒΑΛΗΤΗ”
“Αν δεν υπάρχει “κίνητρο” δεν προχωράει η υπόθεση σου, δεν προχωράει τίποτα. Τι να σου πούνε θέλω μίζα. Δεν ήταν δωράκι, ηταν κίνητρο γιατί δεν ήταν μόνο ένας. Εαν ήταν ένας θα λέγαμε είναι ένας υπάλληλος και θα βγάζαμε άκρη. Ο συγκεκριμένος όμως ήταν το πιόνι, ο κουβαλητής. Επαιρνε αυτος και όλοι οι υπόλοιποι, γιατί αυτός υπέγραφε αλλά οι άλλοι εκταμιεύανε, οι άλλοι πληρώνανε.

“ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ ΜΙΖΑ”
“Οταν ήρθε η ώρα να πάρω τα χρήματα δεν προχωρούσε ο φάκελος, γιατί έπρεπε να δώσω “κίνητρο” αλλιώς έμπαιναν άλλοι φάκελοι πάνω από τον δικό μου που είχαν “κίνητρα”. Τελικά εμένα με έφτασαν παραμονές Χριστουγέννων το 2008 που επρεπε οπωσδήποτε να βρω λεφτά και αναγκάστηκε γιατί ειδα οτι δεν είχα άλλη λύση να δώσω λεφτά 50.000 ευρώ. Εδωσα αλλη μια φορά ακόμη 50.000 ευρώ, σύνολο 100.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 100.000 ευρώ δεν τους τα έδωσα. Χρωστάω δηλαδή και είμαι το μαύρο πρόβατο. Αφού δεν τους εδινα τα υπόλοιπα χρήματα πέταξαν το φάκελό μου στην άκρη και φτάσαμε σχεδόν να απορρίψουν και την επένδυση. Αν δεν πας μαζί με το ρεύμα σου κάνουν κακό. Κάνουν το κουνούπι ελέφαντα για να βρουν προβλήματα γιατί εκεί μέσα έχουν κάνει σημεία και τέρατα. Εχουν κάνει εκατομμύρια ζημιά στο ελληνικό δημόσιο, έχουν κάνει οργια εκεί μέσα”.

“ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ – ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ”
“Δεν έχω την ελπίδα πως θα αλλάξει κάτι, θα βρουν άλλο τρόπο να τα παίρνουν. Δε γινεται να έχουμε έναν επενδυτικό νόμο και τον μαγειρεύουν διαρκώς. Εχουμε επενδυτικό ίδιο με της Ευρώπης; Οχι. Γιατί; Γιατί στην Ελλάδα ολα γίνονται διαφορετικά. Εχουν οδηγήσει επιχειρηματίες στην αυτοκτονία, άλλοι δεν άντεξα αυτη την πίεση. Σκεφτείτε πως είναι να χρωστάς και να στα έχουν πάρει όλα οι τράπεζες. Το αντέχεις αυτο να χρωστάς στον κόσμο και στο προσωπικό σου; Αυτά ειναι”.

Ακούστε τι είπε στο NewsIt ο κύριος Γκανής…

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα από αυτή τη δεύτερη καταγγελία η νέα υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου είχε ξηλώσει τα 100 άτομα από τη συγκεκριμένη διεύθυνση του υπουργείου και είχε προκηρύξει ήδη νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, η κα Διαμαντοπούλου έχει ήδη ζητήσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων της διεύθυνσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε