Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

“Λευκός καπνός” από διυπουργική γιά Τράπεζες-αποκρατικοποιήσεις

«Πράσινο φως» στους συμβούλους που θα ορίσει η κυβέρνηση θα δώσει το…

οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να αποτιμηθεί η αξία της συμμετοχής του Δημοσίου στις τράπεζες, δήλωσε μετά το πέρας της διυπουργικής ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως είπε, διεξάγονται ήδη διαπραγματεύσεις για τον ορισμό των συμβούλων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα θα οριστούν δύο ή τρεις διεθνείς τράπεζες.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα» αλλά και εναλλακτικές λύσεις πέραν της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης του κ. Πανταλάκη για «τετραπλή συγχώνευση», ακόμα και το ενδεχόμενο αύξησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον τραπεζικό κλάδο.

Για «πιθανότητα ενίσχυσης του ρόλου του Δημοσίου στον τραπεζικό τομέα με εναλλακτικά σενάρια», έκανε λόγο λίγο νωρίτερα και η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, εξερχόμενη από την διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε επίσης ότι ανοίγει συνολικά ο φάκελος των αποκρατικοποιήσεων, ενώ κάθε σύμβουλος θα καταθέσει ανά τομέα τις προτάσεις του στην ελληνική κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, όπως αναφέρθηκε θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη -με τη συμμετοχή των αρμόδιων γενικών γραμματέων του κάθε υπουργείου αλλά και των προέδρων των επιμέρους οργανισμών- ώστε να συζητηθούν ειδικότερα θέματα που αφορούν τη διαχείριση των ακινήτων, αποχαρακτηρισμούς κλπ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε