Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λίγες βρόχες και ισχυροί άνεμοι την Κυριακή – Διαβάστε τον καιρό της εβδομάδας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σχετικά βελτιωμένος ο καιρός την Κυριακή. Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα πελάγη 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.

Στη Μακεδονία, Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 1000 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν επίσης τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές βροχές στη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα μέχρι τις πρωινές ώρες στις ανατολικές Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στα νότια βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές που το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και στα δυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, νότιοι 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά, ασθενείς και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Σε μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια, η θερμοκρασία.

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί με την ίδια ένταση. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Την Τετάρτη στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυμένοι από τη νύχτα και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια η θερμοκρασία.

Την Πέμπτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Σε πτώση η θερμοκρασία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε