Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λιγότεροι οι “έφεδροι”σε οργανισμούς που καταργούνται – Στην εφεδρεία με 33 χρόνια υπηρεσίας

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Περισσότεροι υπάλληλοι που είναι κοντά στη σύνταξη θα βρεθούν σε εργασιακή εφεδρεία εφέτος, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν θα προλάβουν να υποβάλουν χαρτιά για πρόωρη σύνταξη αφού θα τους… προλάβει το μέτρο της εφεδρείας

Μέχρι αργά το βράδυ εκτός από τους μισθούς και τα επιδόματα (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)
οι κύριοι Βενιζέλος, Ρέππας, Κουτρουμάνης και Ρόβλιας προσπαθούσαν να αυξήσουν τον αριθμό όσων θα βγουν σε εφεδρεία λίγο πριν τη σύνταξη για 12 μέχρι 24 μήνες και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν με σύνταξη.
Αυτό για να μην υπάρξουν σε αυτή τη φάση τουλάχιστον πολλοί που ουσιαστικά θα απολυθούν και μάλιστα με ελάχιστη η καθόλου αποζημίωση.
Έτσι, όλα δείχνουν πως οι μόνιμοι και με σύμβαση αορίστου χρόνου από το στενό δημόσιο τομέα που θα βρεθούν σε εφεδρεία έχοντας προϋπηρεσία 33 ετών δεν είναι μόνο 20.000 αλλά περίπου 25.000 άτομα.
Το νέο αυτό μπορεί να αποδειχθεί καλό για όσους υπηρετούν σε οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, καθώς αν παραμείνει το πλαφόν στις 30.000, τότε μέσω της αύξησης του αριθμού εκείνων που είναι κοντά στη σύνταξη, ο αρχικός υπολογισμός που έκανε λόγο για 7.000-8.000 “εφέδρους” μπορεί να “πέσει” στις 4.000 με 5.000.
Παράλληλα οι υπηρεσιακοί παράγοντες κάνουν αυτή την ώρα αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν και εργαζόμενους που εκτός της προϋπηρεσίας στο Δημόσιο έχουν και ασφάλιση (νωρίτερα) στον ιδιωτικό τομέα και έτσι με βάση τη διαδοχική ασφάλιση βρεθούν στα 33 έτη και έτσι … θέσουν υποψηφιότητα για εφεδρεία.

Διαβάστε επίσης:
Ρύθμιση Ρέππα για “μαχαίρι” 30% των υπαλλήλων στα υπουργεία

Αλλάζουν τα κριτήρια της εφεδρείας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε