Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λιβύη και Αιγυπτος στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα

Το ντόμινο των αιματηρών εξεγέρσων που πυροδοτεί την κρίση στις Αραβικές χώρες, φαίνεται πως έχει και ένα καλό.

 Οι τουρίστες που είχαν ψηλά στις προτιμήσεις τους τα θέρετρα της Αιγύπτου και της Λιβύης, αποσύρουν το ενδιαφέρον του και επανακαθορίζουν το που θα περάσουν το καλοκαίρι τους.

Η Ελλάδα φαίνεται να τρέχει δυνατά στην κούρσα αυτή που όμως έχει δυνατό ανταγωνισμό και γι΄αυτό οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου λένε πως πρέπει να γίνει συντονισμένη και στοχεύμενη προβολη της χώρας μας.

“Δεν επιχαίρουμε για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες της Βόρειας Αφρικής”, δηλώνει στο Νewsit ο Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος Τουριστικών κ΄ Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας.

“Ομως”, συνεχίζει, “εμείς ως επιχειρηματίες και υπολογίζοντας το συμφέρον της χώρας μας γιατί ο τουρισμος είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης που έχουμε μέσα στην κρίση που ζούμε, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους τουρίστες που είχαν ως προορισμό τις χώρες αυτές. Πρέπει στοχευμένα το κράτος και οι επιχειρηματίες να συνεργαστούν για να πάρουμε το μάξιμουμ των τουριστών που θα πήγαιναν στους προορισμούς των χωρών αυτών. Υπαρχουν στοιχεία ενθαρρυντικά πως πολλοι τουρίστες που θα πήγαιναν αυτή την περίοδο για παράδειγμα στην Τυνησία, έρχονται στη χώρα μας. Ελπίζω και πιστεύω πως θα αρπάξουμε την ευκαιρία και στοχευμένα θα προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες για τη θερινή περίοδο. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα έχουμε δυνατό ανταγωνισμό σε αυτή την προσπάθεια, την Τουρκία, την Κύπρο, την Κροατία και την Ιταλια. Υπάρχουν πάντως συγκεκριμένες κρατήσεις από χώρες όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία που στρέφονται προς τη χώρα μας. Αυτη τη στιγμή οι tour operators ψάχνουν να βρούν ανάλογες τιμές και συνθήκες όπως αυτές στη Βόρεια Αφρική και ευτυχώς αυτό το βρίσκουν στη χώρα μας. Πρέπει να γίνει σοβαρή προβολή για να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα”.

Ακούστε τι είπε ο κ. Τελώνης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε