Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λοβέδρος: Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα περιορισμού των εισοδημάτων

Ο υπουργός εργασίας σε συνέντευξή του διαβεβαιώνει οτι τα επικουρικά είναι σε καλή κατάσταση και τονίζει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει άλλα μέτρα περιορισμού του εισοδήματος.

“Προφανώς και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα τόσο από το υπουργείο Εργασίας όσο και από την κυβέρνηση συνολικά” αναφέρει ο υπουργός εργασίας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Προσθέτει οτι “στο υπουργείο Εργασίας ολοκληρώνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές καθώς και τα μέτρα περιστολής της δαπάνης, ενώ είμαστε σε καλό δρόμο ως προς την αύξηση των εσόδων από τη μείωση της εισφοροδιαφυγής και τη μείωση της σπατάλης της φαρμακευτικής δαπάνης”.

Σε ό,τι αφορά την αγωνία των ασφαλισμένων για τις επικουρικές συντάξεις ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει ότι “τα περισσότερα επικουρικά ταμεία είναι σε καλή κατάσταση” και ότι “οι αναλογιστικές μελέτες θα δείξουν τι πρέπει να κάνει το καθένα”.

Σε ερώτηση για την κριτική που δέχεται απο την αριστερά περι αποδόμησης του ασφαλιστικού συστήματος ο υπουργός απαντά: “έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στη χώρα και τους πολίτες. Πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος κάνει το καθήκον του, αργά ή γρήγορα δικαιώνεται”, ενώ για το Μνημόνιο λέει ότι για να ξεπεράσει η χώρα “πρέπει να το εφαρμόσει με σαφή και απαρέγκλιτο τρόπο”.

Τέλος, αρνείται, όπως λέει, να μπει σε δημόσια συζήτηση περί ανασχηματισμού, ενώ ερωτηθείς για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας, λέει ότι τέτοιοι θέμα δεν τίθεται σήμερα, σημειώνοντας ότι “διεκδίκησα και θα συνεχίσω να διεκδικώ τη λαϊκή εντολή για την εκπροσώπηση των πολιτών στην Εθνική Αντιπροσωπεία”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε