Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

“Λουκέτο” και σε ιδιωτικά σχολεία λόγω της γρίπης

“Λουκέτο” και σε ιδιωτικά σχολεία λόγω της γρίπης

‘Αλλοι δύο μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα νέας γρίπης στα Νέα Μουδανιά Θεσσαλονίκης. Έκλεισαν για επτά ημέρες το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας στην Αγία Παρασκευή και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών στο Ψυχικό, μετα την εμφάνιση κρουσμάτων.

Η μαθήτρια Γυμνασίου και και ο μικρός αδελφός της μεταφέρθηκαν χθες με ήπια συμπτώματα της γρίπης σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Και στους δύο χορηγήθηκε θεραπεία και θα παραμείνουν στο σπίτι τους για μία εβδομάδα.

Στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας παρουσιάστηκαν έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό Η1Ν1, ενώ απουσιάζουν 53 μαθητές με συμπτώματα  γρίπης.

Στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών παρουσιάστηκαν πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της νέας γρίπης, ενώ 42 μαθητές απουσιάζουν.

Η Νομαρχία Αθηνών έκλεισε τα δύο σχολεία για επτά μέρες.

Χθες Τετάρτη, έκλεισαν για το ίδιο χρονικό διάστημα, το Λύκειο Μελισσίων και το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, καθώς επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα της γρίπης  σε μαθητές (στα Μελίσσια) και σε εκπαιδευτικό προσωπικό (στο Χαϊδάρι).

Πλοίο σε καραντίνα

Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκαν την Τετάρτη με συμπτώματα γρίπης δύο μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Sea Resolve», με σημαία Αγ. Βικέντιου. Το πλοίο προερχόταν απο τη Νιγηρία, που κατέπλευσε σε ναυπηγείο του Περάματος.


Το  υπουργείο Υγείας  αποφάσισε τελικά ότι δεν χρειάζεται δήλωση συνέναισης για τον εμβολίσμό ενώ αυτός αναμένεται να ξεκινήσει σε 20 μέρες. 
{Σχετικό Άρθρο }

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε