Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Λουκέτο σε 15 ιστορικά ξενοδοχεία του κέντρου!

Ούτε το ιστορικό ξενοδοχείο Αcropol δε γλύτωσε το λουκέτο

Χάθηκαν τουλάχιστον 350 θέσεις εργασίας και το φθινόπωρο αναμένονται νέα λουκέτα. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ο τουρισμός στην πρωτεύουσα περνάει “μαύρες ημέρες” και ακόμη και οι ιδιοκτήτες των πεντάστερων ξενοδοχείων είναι σε απόγνωση.

Λουκέτο έχουν βάλει το “Λα Μιράζ” στην Ομόνοια , το “Αμαρυλίς ΙV” στη Μενάνδρου, το “Αθηναία” στην Αγίου Κωνσταντίνου, το “City Plaza” στην Αχαρνών, το ιστορικό “Ακροπόλ” και το γειτονικό του “Fashion 2” στην Πειραιώς στην Ομόνοια.

Από το λουκέτο δε γλύτωσε ούτε το ιστορικό “Εσπέρια” το οποίο κατέβασε ρολά γιατί το Ταμείο Νομικών στο οποιο ανήκε δεν δέχτηκε επαναδιαπραγμάτευση στο ενοίκιο ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Το ίδιο πρόβλημα οδήγησε στο λουκέτο και το “Κάνιγκος 21” στη Χαλκοκονδύλη που εκμίσθωνε το κτίριο από το Ταμείο των Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Κάποτε το ξενοδοχείο "Κάνιγγος 21" έσφυζε από ζωή τώρα...ερημιά

Στα σαλόνια του "Εσπέρια" κλείστηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες πολιτικές και επιχειρηματικές συμφωνίες της Ελλάδας!

Λουκέτο και στο ξενοδοχείο Fashion 2

Πέρα από τα υπέρογκα ενοίκια στα λουκέτα των ξενοδοχείων συμβάλλουν η υποβάθμιση του κέντρου, η εγκληματικότητα που χτυπάει κόκκινο και οι επαναλαμβανόμενες αναταραχές που καθιστούν την Αθήνα ένα μη δελεαστικό τουριστικό προορισμό.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης “η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο τα τελευταία δύο χρόνια έχει πλήξει καίρια την τουριστική εικόνα της Αθήνας και πολύ περισσότερο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα πολλά ξενοδοχεία να έχουν κλείσει και άλλα να υπολειτουργούν. Αυτή τη στιγμή λουκέτο έχουν βάλει περίπου 15 ξενοδοχεία και με το τέλος της τουριστικής περιόδου το φθινόπωρο τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Φέτος η Αττική έχει γνωρίσει τη χειρότερη τουριστική της περίοδο τους θερινούς μήνες των τελευταίων 20 ετών. Εχουν χαθεί ήδη περισσότερες απο 350 θέσεις εργασίας και το μέλλον θα είναι χειρότερο καθώς πολλά ξενοδοχεία είναι στο κόκκινο”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε