Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Μ.Χριστοφοράκος: “Δεν απαντώ γιατί δε θέλω να επιβαρύνω τη θέση μου”!

Ερμητικά κλειστό κράτησε το στόμα του κατά την ανάκριση ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas Μιχάλης Χριστοφοράκος. Απέφυγε τους δημοσιογράφους και πήγε στην ανάκριση με Μερσεντες!
 Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής της Βουλής που βρίσκεται στο Μόναχο, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas κατά την ανάκριση του ήταν εξαιρετικά φειδωλός και είπε λιγότερα από όσα έχει καταθέσει τις προηγούμενες φορές στην γερμανική εισαγγελεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 7 ερωτήσεις που δέχθηκε στις 5 αρνήθηκε να απαντήσει για να μην επιβαρύνει την θέση του και επικαλέστηκε ότι είναι κατηγορούμενους ενώπιον της δικαιοσύνης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος Χριστοφοράκος δήλωσε ότι δεν είχε και δεν έχει ποτέ σχέση με πολιτικούς στην Ελλάδα και ότι δεν έδωσε ποτέ δώρα ιδιαίτερης αξίας ενώ φέρεται επίσης να κατέθεσε ότι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με χορηγίες προς πολιτικούς ή κόμματα και ότι δεν του ζητήθηκε ποτέ να δώσει χορηγίες.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ.Χριστοφοράκος φαίνεται έντονα ενοχλημένος με την χθεσινή κατάθεση του πρώην διαχειριστή των μαύρων ταμείων τις Siemens κ.Ρ.Σίκατσεκ ο οποίος ενώπιον των μελών της επιτροπής δήλωσε πως είχε στηθεί ένα μεγάλο δίκτυο διανομής χρημάτων σε ανώτατο κλιμάκιο της εταιρείας και ότι δίνονταν μίζες με βαλίτσες ενώ είχε προσδιορίσει ότι οι προμήθειες ήταν 2% σε πολιτικούς και 8% σε υπηρεσιακούς παράγοντες και μάλιστα παρέπεμψε ακόμη την υπόθεση στον κ.Χριστοφοράκο και στον κ.Κουτσενρόιτερ.
 
Σε λίγη ώρα ξεκινά το δεύτερο μέρος της κατάθεσης Χριστοφοράκου ο οποίος σημειώνεται ότι έφτασε στην εισαγγελία του Μονάχου λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση επιβαίνοντας σε μια μαύρη Mercedes με μαύρα τζάμια και απέφυγε τους δημοσιογράφους μπαίνοντας στην εισαγγελία από το υπόγειο.
 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των μελών της εξεταστικής που έχουν πάει στο Μόναχο για την κατάθεση του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens.
 
“Μου κάνει εντύπωση ότι αρνήθηκε τους πάντες και τα πάντα, δεν έχει την πρόθεση να συνεργαστεί, απάντησε μόνο σε δύο ερωτήσεις και κάθε λίγο απευθυνόταν στους δικηγόρους του και ζητούσε την συμβουλή τους”, είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ.Γρηγοράκος.
 
“Ο κ.Χριστοφοράκος περιόρισε ακόμη και τα όσα είχε καταθέσει στην επιτροπή πριν από καιρό” είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Τζαβάρας
 
“Τόσο η πλευρά των Γερμανών όσο και η πλευρά Χριστοφοράκου δείχνουν την διάθεση να καθυστερήσουν τον έργο της εξεταστικής επιτροπής”, δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης
 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε