Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μ.Χρυσοχοϊδης: “Θα καταθέτω και εγώ εις βάρος αστυνομικών που χτυπούν”

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Γραφείο αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, εξήγγειλε ο  Μ. Χρυσοχοϊδης.

 

Ένας τέως αρεοπαγίτης ως πρόεδρος, ένας νομικός σύμβουλος του υπουργείου, ένας τέως εισαγγελέας και περίπου 20 άτομα πολιτικό προσωπικό θα αποτελούν τα μέλη του γραφείου αυτού.
 
Τι θα γίνεται στο γραφείο αυτό; Ο κάθε πολίτης θα καταγγέλλει το περιστατικό αυθαιρεσίας. Το γραφείο θα κάνει την ανάλογη έρευνα και στη συνέχεια μια εισηγητική έκθεση που θα ολοκληρώνεται το πολύ σε 30 ημέρες. Μετά θα αποστέλλετε στα πειθαρχικά συμβούλια του κάθε σώματος ασφαλείας ξεχωριστά.
 
Όπως είπε ο υπουργός στόχος είναι η αποσύνδεση του ελεγκτή από τον ελεγχόμενο, κάτι δηλαδή που θα κάνει τους πολίτες να μην φοβούνται να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά.
 
Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του κ. Χρυσοχοϊδη “Σε περιπτώσεις που επιβεβαιώνονται τέτοιες συμπεριφορές αν χρειάζεται ακόμη και εγώ θα καταθέτω εις βάρος τους.”
 
Όλα τα πρακτικά θα είναι ανοιχτά σε δημόσιο έλεγχο, θα υπάρχει ανάρτηση στο διαδίκτυο, στατιστικά, αναλυτική έκθεση και προτάσεις.
 
Μάλιστα με εγκύκλιο όλοι οι αστυνομικοί ακόμη και τον ΜΑΤ θα φορούν διακριτικά που θα δηλώνει την ταυτότητα τους, για να ξέρει ο πολίτης το όνομα του κάθενος.
 
Από αύριο το σχετικό διάταγμα θα αναρτηθεί στο ίντερντετ για δημόσια διαβούλευση και προτάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :
‘Ερευνα για καταγγελίες κακοποίησης αλλοδαπών

“Πλήρωσαν” την απόδραση

Σε διαθεσιμότητα για την κακοποίηση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε