Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Μαγαζί βαριά αρρωστημένο” ο ΕΟΤ σύμφωνα με τον Π. Γερουλάνο

Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πρωτοβουλίες του υπουργείου για τη νέα χρονιά με στόχο την έξοδο του ελληνικού τουρισμού από την κρίση.

“Μαγαζί βαριά αρρωστημένο” χαρακτήρισε τον ΕΟΤ ο υπουργός Πολιτισμούς και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή τα πορίσματα για την λειτουργία του την προηγούμενη τριετία και τα οποία όλα έχουν καταλήξει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός με δημοσιογράφους τόνισε ότι στον ΕΟΤ σπαταλήθηκαν χρήματα που δεν έπρεπε να σπαταληθούν.

Συγκεκριμένα στο προσεχές διάστημα θα κατατεθεί ένα νομοσχέδιο που θα ευνοεί την απλοποίηση των διαδικασιών για επενδύσεις στον τουρισμό (σε συνεργασία με τον υπουργείο Περιβάλλοντος). Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα υπάρχει μάλιστα ειδική αναφορά για την ευόδωση επενδύσεων στην τουριστική κατοικία. Πρόθεση του υπουργείου είναι η υλοποίηση αυτόνομων επενδύσεων στην τουριστική κατοικία χωρίς την ύπαρξη ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι ο όρος τουριστική κατοικία θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί. Εφέτος ο ΕΟΤ θα συμμετάσχει σε 69 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις με τον προϋπολογισμό αυτό να είναι μειωμένος κατά 40% σε σχέση με πέρσι.

Σε ό,τι αφορά τέλος στη διαφημιστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό σημαντικό ρόλο και πάλι θα παίξει το διαδίκτυο, όπως επίσης και η στρατηγική προβολής ανά χώρα-στόχο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε