Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μαγκριώτης: “Το Δημόσιο δεν θα δεχθεί εκβιασμούς από κανέναν! Θα καταγγείλουμε τις συμβάσεις για τα διόδια”

“Οι συμβάσεις θα αλλάξουν! Θα καταγγελθούν λόγω κρίσης, λόγω κινήματος κατά των διοδίων ή λόγω καιρού και αυτό είναι μήνυμα προς όλους”, είπε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

 Πρόσθεσε μάλιστα ότι το δημόσιο θα τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις καθώς όπως ανέφερε είναι μεγάλα τα οφέλη των αυτοκινητόδρομων.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι δύσκολες συζητήσεις με τις 19 εταιρείες και τις 26 τράπεζες που μετέχουν στο κονσόρτιουμ των 5 μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας ώστε να υπάρξουν αλλαγές στις συμβάσεις παραχώρησης και προανήγγειλε και νέα διόδια στην Εγνατία οδο.

‘Ολες οι αυξήσεις των διοδίων, σύμφωνα με τον υφυπουργό, συμφωνήθηκαν κατά την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης το 2007, ενώ παράλληλα τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εγκατασταθούν ηλεκτρονικά διόδια.

“Με τα ηλεκτρονικά διόδια” – εξήγησε- “ο χρήστης θα πληρώνει με το χιλιόμετρο, ενώ θα είναι δυνατές οι εκπτώσεις για τους συχνούς χρήστες και οι διευκολύνσεις για τις τοπικές μετακινήσεις.”

 Η Φωτεινή Πιπιλή από τη ΝΔ τόνισε ότι δεν είναι μόνο η τιμή των διοδίων που εξοργίζει τον κόσμο, αλλά και η συχνότητα με την οποία καλούνται να πληρώσουν.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, η Λιάνα Κανέλη έκανε λόγο για συμβάσεις δουλείας, ενώ ο Θόδωρος Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε νόμιμο το αίτημα των πολιτών να μην πληρώνουν διόδια.

Από τον ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Ανατολάκης, υποστήριξε ότι η τιμή των διοδίων πρέπει να ανταποκρίνεται και στην ποιότητα των αυτοκινητόδρομων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε