Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μακεδονία: Στα λευκά ”5” νομοί – Ποιοι δρόμοι έχουν πρόβλημα…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κύμα κακοκαιρίας, με χιονοπτώσεις, βροχές και τσουχτερό κρύο, πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα, όπου στις περισσότερες ορεινές περιοχές η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιόνια πέφτουν τις τελευταίες ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στις πόλεις της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Κοζάνης, του Κιλκίς και των Γρεβενών με τον υδράργυρο να έχει πέσει τις νυχτερινές ώρες κάτω από το μηδέν.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδο Σερρών-Θεσσαλονίκης, μετά το 25ο χλμ στο ύψος του Στρυμονικού, σύμφωνα με την τροχαία Σερρών.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του νομού Γιώργο Παπαδόπουλο αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οσοι οδηγοί κινούνται προς Βροντού, στο χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά, προς τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα στο ύψος της γέφυρας Πετριτσίου και προς τις ακριτικές περιοχές του Αγγίστρου και του Πετριτσίου.

Χιονόπτωση σημειώθηκε και γύρω από τη Θεσσαλονίκη, σε περιοχές με υψόμετρο (Χορτιάτης, Περιστερά, Λιβάδι, ‘Ασσηρος κ.ά.). Μέσα στην πόλη παρατηρούνται βροχοπτώσεις τις τελευταίες ώρες ενώ η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει αισθητά. Κλειστός είναι για τα αυτοκίνητα ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Όπως έγινε γνωστό, με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σ΄ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, καθώς και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Στην Κεντρική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης ή παγετού χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα ”Καϊμάκτσαλαν” στο όρος Βόρας, Σέλι και ”3-5 Πηγάδια”.

Εξάλλου, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Την ίδια ώρα, καθαροί είναι οι δρόμοι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Στερεά Ελλάδα: Χιονίζει παντού -Κλειστά σχολεία και προβλήματα στους δρόμους!

Μισό και 1 μέτρο χιόνι στη δυτική και βόρεια Ελλάδα – Κλειστά σχολεία – Με δυσκολία και αλυσίδες η κίνηση στο επαρχιακό δίκτυο – Δεμένα τα πλοία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε