Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μανιτάκης σε υπουργούς: Πείτε άμεσα τις ανάγκες σας σε προσωπικό για να γίνουν οι μετατάξεις!

Μανιτάκης σε υπουργούς: Πείτε άμεσα τις ανάγκες σας σε προσωπικό για να γίνουν οι μετατάξεις!

Να καταθέσουν, δίχως καθυστέρηση, τα αιτήματα για τις ανάγκες φορέων και υπηρεσιών σε προσωπικό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των μετατάξεων και μεταφορών προσωπικού στο Δημόσιο, ζητά από τους ομολόγους του, με επιστολή που τους απέστειλε, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά και την κοινοποίηση της σχετικής εγκυκλίου για την υλοποίηση της κινητικότητας στο δημόσιο.

Τονίζει δε, ότι, «για την αντιμετώπιση άμεσων και επιτακτικών αναγκών προβλέπεται και η προσωρινή τοποθέτηση προσωπικού σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα του δημόσιου τομέα».

Ο κ. Μανιτάκης υπογραμμίζει, στην επιστολή του, τη σημασία της ταχείας υποβολής των αιτημάτων για την άμεση κάλυψη των αναγκών και την τοποθέτηση υπαλλήλων σε νέες θέσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες σε προσωπικό ΔΕ Διοικητικού σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη.

Επίσης, σημειώνει ότι «προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλιπούς στελέχωσης, καθώς και στις υπηρεσίες που ισχύει πάγωμα προσλήψεων».

Τέλος, αναφέρει ότι στόχος αυτής της διαδικασίας είναι η αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος δυναμικού, με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

25.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα το 2013!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε