Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μάριος Παπαγεωργίου: Στον εισαγγελέα ο “πιστολέρο” – “Ο Θεός έχει άλλη γνώμη”

Μάριος Παπαγεωργίου: Στον εισαγγελέα ο “πιστολέρο” – “Ο Θεός έχει άλλη γνώμη”

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε το πρωί του Σαββάτου (13.05.2017) ο ξάδελφος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου. Ο “πιστολέρο” αναμένεται να απολογηθεί για το πρωτοφανές περιστετικό που συνέβη χθες (12.05.2017) έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου άνοιξε πυρ και έφυγε σαν κύριος όταν αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση του ανιψιού του. 

Ήταν μια μεγάλη αδικία. Μας αδίκησαν. Υπάρχει ατιμωρησία”, ήταν τα λόγια του θείου (ξάδερφος της μητέρας) του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα, έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.  Όπως είπε στην εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon: “Δεν ήθελα να κάνω σε κανέναν κακό…. Είχα αφήσει έξω το όπλο. Είχα μία ξαδέρφη και της έδινα την τσάντα μου, η ξαδέρφη μου δεν ήξερε τι είχε μέσα, δεν γνώριζε κανείς τίποτα, μόνο εγώ”, προσθέτοντας πως το όπλο ήταν δικό του, αλλά δεν έχει άδεια. 

Νωρίτερα, το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδιδε πως ο δράστης είπε στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής: “Ήθελα να φοβίσω αυτούς που δολοφόνησαν τον Μάριο, ώστε να αποκαλύψουν, επιτέλους, πού τον έχουν θάψει. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο πυροβόλησα στον αέρα”. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η οικογένεια του θύματος δεν μπορεί να βρει το πτώμα του παιδιού «γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια». Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, ο δράστης είπε ότι «αυτοί οι πυροβολισμοί ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα αναβολή της δίκης» αυτής της πολύκροτης υπόθεσης.

Ο ξάδελφος της μητέρας του Μάριου πλησίασε τις τηλεοπτικές κάμερες, στάθηκε μπροστά στο μικρόφωνα για να μιλήσει και την ώρα που έλεγε: “Αισθάνομαι ότι θα γεράσουμε και δεν θα τον βρούμε (…) Ζητάει η μεγάλη μάνα μας να τον πάμε εκεί που πρέπει κι εμείς δεν μπορούμε να τον βρούμε γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια. Τα λαμόγια είναι παντού και γύρω μας. Ο Θεός όμως έχει άλλη γνώμη“, έβγαλε ένα όπλο το σήκωσε ψηλά και το άδειασε πυροβολώντας στον αέρα.

Ακούστε τι είπε αυτόπτης μάρτυρας στην εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Ρουσσόπουλος, κάνει λόγο για ένα ατυχές συμβάν, που καταδικάζει απερίφραστα η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου. “Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στον σκοπό της οικογένειας που είναι η εύρεση του παιδιού. Επιτέλους, το παιδί αυτό να αποκτήσει μια τελευταία κατοικία, να μπορεί η μητέρα να πηγαίνει”, λέει στο Newsit.gr ο κ. Ρουσσόπουλος επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα ανθρώπινο ξέσπασμα από τον ξάδελφό της Βαρβάρας Θεοδωράκη, ύστερα από πέντε χρόνια ταλαιπωρίας.

“Αυτό ήταν ένα ανθρώπινο ξέσπασμα. Ένα ξέσπασμα, δυστυχώς, των πέντε ετών ταλαιπωρίας. Αν κάποια πράγματα είχαν γίνει πιο σωστά από την πλευρά της αστυνομίας, οχι από τη δικαιοσύνη, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ”, προσθέτει ο κ. Ρουσσόπουλος και αφήνει αιχμές για τις έρευνες της αστυνομίας στο ζήτημα του DNA, που βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου.

Παράλληλα, διευκρίνιζει ότι το συγκεκριμένο άτομο αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και η σημερινή του έκρηξη οφείλεται στη μη λήψη της φαρμακευτικής του αγωγής σε συνδυασμό με την οργή του από τις αλλεπάλληλες αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης του Μάριου. “Αντιμετώπιζε κάποια ψυχιατρικά προβλήματα, τα οποία ήταν φυσικά υπό έλεγχο. Σε αυτές τις περιπτώσεις μια συναισθηματική φόρτιση η μία μη λήψη του συγκεκριμένου φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει σε αυτές τις καταστάσεις”, τονίζει ο συνήγορος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου.

“Σουρωτήρι” το Εφετείο

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, πέρα από το γεγονός πως κατάφερε να μπει στο Εφετείο με όπλο στην τσέπη χωρίς να τον καταλάβει κανείς (!), είναι πως μετά τους πυροβολισμούς δεν έτρεξε να φύγει, αλλά πρώτα αγκάλιασε και φίλησε τη μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, η οποία σοκαρισμένη του έλεγε “τι κάνεις, τι κάνεις, δεν είναι πράγματα αυτά”, ενώ φαίνεται να προσπάθησε να του πιάσει το χέρι και να τον σταματήσει όταν το σήκωσε για να πυροβολήσει!

Πριν φύγει από το σημείο, συνέχισε, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, να κάνει δηλώσεις, λέγοντας πως είναι αποφασισμένος ακόμη και να αυτοκτονήσει! “Σκεφτόμαστε να αυτοκτονήσουμε, εγώ είμαι σε διάθεση να αυτοκτονήσω, αλλά όχι έτσι, όπως πρέπει! Όχι έτσι, αυτά είναι ξεφτιλίκια. Ξεφτιλίκια είναι όλα!” είπε και επιχείρησε για δεύτερη φορά να πυροβολήσει, σήκωσε το όπλο, αλλά δεν είχε άλλες σφαίρες!

Για την ολιγωρία της αστυνομίας μίλησε και η δημοσιογράφος του Alpha, Μαρία Παπαβλάχου, που επίσης ήταν παρούσα στο περιστατικό. Η δημοσιογράφος τόνισε πως ενώ έκαναν δηλώσεις τα μέλη της οικογένειας για την αναβολή της δίκης, ο άνδρας την έπιασε από το χέρι και ζήτησε να κάνει δηλώσεις. Μετά, ακολούθησαν οι πυροβολισμοί και όπως λέει η Μαρία Παπαβλάχου στο newsit.gr, η αστυνομία δεν έκανε τίποτα και ένας άνδρας επιχείρησε να απομακρύνει τον δράστη των πυροβολισμών από την είσοδο του Εφετείου! Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει και οι δημοσιογράφοι ήταν εκείνοι που υπέδειξαν στους αστυνομικούς ποιος είχε πυροβολήσει!

Και ενώ η αστυνομία δεν είχε καταλάβει καλά καλά τι είχε συμβεί και χρειάστηκε να ενημερώσουν οι δημοσιογράφοι, ο άνδρας, μπροστά στους σοκαρισμένους παρευρισκόμενους, σαν κύριος κατέβηκε τα σκαλοπάτια του Εφετείου για να φύγει, ωστόσο, άνδρες της αστυνομίας με πολιτικά τον ακολούθησαν, τον έριξαν στο έδαφος, αφού αντιστάθηκε, και του πέρασαν χειροπέδες.
 

Νωρίτερα ο άνδρας βρισκόταν μαζί με συγγενείς και φίλους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο κρατώντας φωτογραφίες του Μάριου και πανό στα οποία έγραφαν “δολοφόνοι που έχετε πετάξει το Μάριο“.

Λίγο πριν η μητέρα του Μάριου, η οποία δίνει ένα μεγάλο αγώνα για να βρει το πτώμα του παιδιού της, κλαίγοντας, είχε ζητήσει τη βοήθεια όποιου γνωρίζει. “Παρακαλώ όποιον ξέρει να μας πει που βρίσκεται το πτώμα του παιδιού μου, τίποτα άλλο“, είπε.

Η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου αναβλήθηκε για τις 19 Μαρτίου 2018 λόγω κωλύματος της υπεράσπισης. Η δίκη αναβάλλεται για τρίτη φορά.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ένας 73χρονος φίλος της οικογένειας Παπαγεωργίου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης ενώ κάθειρξη 18 ετών έχει επιβληθεί στη σύζυγό του.

Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος ,που σύμφωνα με την κατηγορία ,έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου και της ζητούσε λίτρα. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν, πρωτόδικα και σε ακόμη τέσσερα άτομα.

Μετά το σοκαριστικό περιστατικό, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας εφετείο. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας περιμένει τις καταθέσεις που θα πάρει η Αστυνομία για το περιστατικό, προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει για τα μέτρα ασφαλείας. Ο κ. Λιόγας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους επιτελείς της Αστυνομίας και έχει ζητήσει να ενημερώνεται άμεσα για το πλήρες ιστορικό του συμβάντος όπως θα προκύψει από τις καταθέσεις τόσο του ίδιου του δράστη που πυροβόλησε στον αέρα όσο και από άλλους μάρτυρες. Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο δράστης βρισκόταν μέσα στο κτήριο του Εφετείου έχοντας πάνω του το όπλο ο Εισαγγελέας θα ζητήσει την διενέργεια έρευνας για τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους που διενεργούνται όταν εισέρχονται πολίτες στο Εφετείο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 9 Αυγούστου του 2012 όταν χάθηκαν τα ίχνη του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου. Εκείνη την ημέρα, ο νεαρός άνδρας είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του, με προορισμό το Αίγιο. Την επομένη τα ξημερώματα, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η γυναίκα δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρονου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο άνθρωπος στον οποίο στράφηκε για βοήθεια θα κατηγορούνταν αργότερα ως ο “εγκέφαλος” της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.

Μέχρι τις 17 Αυγούστου, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση του 26χρονου στην αστυνομία, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ήταν σε συνεχή επαφή με τους απαγωγείς του παιδιού της και τη διαβεβαίωναν πως ήταν ζωντανός, αλλά θα τον άφηναν ελεύθερο μόνο όταν θα τους έδινε τα λύτρα.

Ο 73χρονος, βασικός κατηγορούμενος για την απαγωγή, επιχειρούσε να την καθησυχάσει, λέγοντάς της πως έκανε έρευνες για να βρει τον Μάριο. “Διαφήμιζε” μάλιστα πως είχε διασυνδέσεις με μυστικές, εγχώριες και ξένες, υπηρεσίες.

Τελικά, τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος και αφού η μητέρα του Μάριου είχε απευθυνθεί και στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”. Τότε, είχε εντοπιστεί μια μεγάλη κηλίδα αίματος στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου Παπαγεωργίου και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον 26χρονο. Το πτώμα του, όμως, ακόμη και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ/ Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε