Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μας “κατήργησαν” το νυχτερινό ρεύμα και δεν το πήραμε χαμπάρι

Μόνο για τα μάτια του κόσμου κρατάνε το νυχτερινό ρεύμα στη ΔΕΗ τόσο που έχει ακριβύνει. Χαμένα τα νοικοκυριά μικρής και μεσαίας κατανάλωσης. Κερδισμένοι μόνο όσοι καταναλώνουν πολύ ρεύμα.

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν από 1η Ιανουαρίου του 2011 έχουν στην ουσία καταργήσει το νυχτερινό ρεύμα στα νοικοκυριά που καίνε έως 800 κιλαβατώρες.

Όπως θα δείτε στην κάρτα που έχει αναρτήσει η ΔΕΗ στην επίσημη ιστοσελίδα της η χρέωση για το νυχτερινό ρεύμα είναι
0,054 ευρώ η κιλοβατώρα.

0,54 ευρώ η κιλοβατώρα είναι η νυχτερινή χρέωση

Στη συνέχεια δείτε την κάρτα που έχει αναρτήσει η ΔΕΗ με τις ημερήσιες χρεώσεις ανά κιλοβατώρα. Θα παρατηρήσετε πως μέχρι 800 κιλοβατώρες η χρέωση είναι επίσης 0,054 ευρώ.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα γιατί να περιμένει κάποιος να βάλει πλυντήριο ή να κάνει χρήση της κουζίνας μέσα στη νύχτα (από τις 11.00 το βράδυ έως τις 7.00 είναι για τη θερινή περίοδο. Από τις 2.00 τα ξημερώματα έως τις 8.00 το πρωί και
από τις 3.30 το μεσημέρι έως τις 5.30 το απόγευμα για τη χειμερινή περίοδο).

Επικοινωνήσαμε με τη ΔΕΗ από όπου μας είπαν πως το ημερήσιο τιμολόγιο επιβαρύνεται και με τέλη μεταφοράς δικτύου, διανομής και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και άρα είναι πιο ακριβό από το νυχτερινό.

Το θέμα πάντως παραμένει πως οι παλιοι λογαριασμοί είχαν άλλη χρέωση για την νύχτα και άλλη για την ημέρα. Επίσης μέχρι 800 το πολύ 900 κιλαβατώρες καταναλώνουν εκατομμύρια μεσαία νοικοκυριά που ειναι και αυτοί που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη αύξηση. Στα μεγάλα σπίτια με τις μεγάλες καναλώσεις οι διαφορές είναι πολύ πιο περιορισμένες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε