Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Μαθήματα οικονομίας χρειάζεται η Μέρκελ…”

(ΦΩΤΟ REUTERS)
(ΦΩΤΟ REUTERS)

“Η ΕΕ πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχει, λύνοντας το πρόβλημα της Ελλάδας”…

υποστήριξε ο διακεκριμένος Γάλλος οικονομολόγος Ζαν Πωλ Φιτουσί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε από το πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης.

 

Ο κ. Φιτουσί τόνισε ότι “σήμερα πληρώνουμε το κόστος της απουσίας μιας πολιτικής διακυβέρνησης της Ευρώπης, κάτι που επέτρεψε στους κερδοσκόπους να κινηθούν, χωρίς να πρέπει να αντιμετωπίσουν, ουσιαστικά, κανέναν κίνδυνο, χωρίς να πάρουν κανένα ρίσκο”.

 

“Δεν πιστεύω πως η Ελλάδα μπορεί να φτάσει σε χρεοκοπία. Άλλωστε, ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει. Εκείνη που χρειάζεται συμβουλές και μαθήματα οικονομίας είναι η Γερμανίδα καγκελάριος”, πρόσθεσε.

 

Σε ό,τι αφορά στις παγκόσμιες ισορροπίες, ο Φιτουσί θέλησε να υπενθυμίσει ότι “και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγάλα προβλήματα με τη δημόσια οικονομία τους. Σε αντίθεση, όμως, με την Ευρώπη, οι κερδοσκόποι δεν έπληξαν την Αμερική, διότι εκεί υπάρχει ένας ισχυρός, ενιαίος πολιτικός συντονισμός”.

 

Σύμφωνα με τον Γάλλο οικονομολόγο, “μια μερική λύση, για την Ελλάδα, θα μπορούσε να είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, με πιο χαμηλό κόστος εργασίας, αλλά, παράλληλα και με την έγκριση προγραμμάτων στήριξης των χαμηλοεισοδηματιών και των ανέργων”.

 

Τέλος, ο καθηγητής Φιτουσί εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κρίση είναι καθοδόν προς την Ισπανία και την Πορτογαλία.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε