Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μαθητική διαμαρτυρία με ταμπούρλα και φυσαρμόνικες – ΒΙΝΤΕΟ

Μαθητική διαμαρτυρία με ταμπούρλα και φυσαρμόνικες – ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστή η Σταδίου αυτή την ώρα από μαθητές μουσικών σχολείων οι οποίοι έχουν καταλάβει το οδόστρωμα και διαμαρτύρονται τραγουδώντας και παίζοντας μουσική.

Οι μαθητές, οι γονείς και εκπαιδευτικοί των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής βγήκαν στο δρόμο καθώς όπως λένε το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών απειλεί την ίδια την ύπαρξη των σχολείων.

Eυρηματικότατο το πανό των μαθητών που δείχνει ένα κομμένο λεωφορείο με μια κιθάρα στο οποίο εχουν γράψει “τα σχολεία της μουσικής δεν είναι παιχνίδια της πολιτικής” και “χωρίς το λεωφορείο της μελωδίας υποβάθμιση της παιδείας”.

Τα παιδιά διαμαρτύρονται μετά μουσικής με ταμπουρλα, σαξόφωνα και φυσαρμόνικες.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλουν πως τα κενά είναι τέτοια που δε θα καλυφθούν ούτε το Δεκέμβριο.

Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει “είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη μετατροπή των μουσικών σχολείων σε σχολεία κλειστά στη λαϊκή πρόσβαση, σε σχολεία  μόνο για τα ισχυρά εισοδηματικά  βαλάντια, σε σχολεία που θα εκλιπαρούν την ελεημοσύνη των «χορηγών», για να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες.
Μετά την επιβολή του «Καλλικράτη», με την ταυτόχρονη δραματική περικοπή της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης ζούμε την τωρινή τραγική κατάσταση. Δεν θα το επιτρέψουμε!
Στηρίζουμε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας στα σχολεία αυτά.
Απαιτούμε να λυθεί χωρίς αναβολή το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των μαθητών και της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών σε όλα τα σχολεία”.

Ανάλογη διαμαρτυρία προγραμματίζεται το ερχόμενο Σάββατο, 6/10/2012, στις 11 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατάληψη εφοριακών και τελωνειακών στο υπουργείο Οικονομικών

Σταματούν από αύριο τα τουριστικά λεωφορεία τη μεταφορά μαθητών

Ξάνθη: Στους δρόμους ξανά γονείς και μαθητές – ΒΙΝΤΕΟ

Δωρεάν σίτιση και εμβολιασμός για 365.000 μαθητές


 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε