Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μάχη για να μην απειληθούν σπίτια στην Αρκίτσα – Περιορίζεται η φωτιά στην Κύμη – Κάηκε τουλάχιστον ένα σπίτι στον οικισμό Κορασίδα στην Εύβοια

Μάχη για να μην απειληθούν σπίτια στην Αρκίτσα – Περιορίζεται η φωτιά στην Κύμη – Κάηκε τουλάχιστον ένα σπίτι στον οικισμό Κορασίδα στην Εύβοια

– Πέντε καναντέρ κι ένα ελικόπτερο άρχισαν τις ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρας στην Κύμη
– Δυο αεροσκάφη επιχειρούν να ελέγξουν τη φωτιά στην Αρκίτσα
– Ξεπερνά τα 2 χλμ το πύρινο μέτωπο
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με το πρώτο φως της ημέρας, πέντε αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής «σηκώθηκαν» και άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού, καταφέρνοντας να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που σκόρπισε τρόμο στην Κύμη.

Από νωρίς το πρωί, η φωτιά καίει κοντά στον οικισμό Κάλαμος, γύρω από την Αχλαδερή.
Τουλάχιστον ένα σπίτι έχει καεί και πολλά άλλα έχουν υποστεί ζημιές από την πύρινη λαίλαπα, όταν η φωτιά πέρασε από τον παραθαλάσσιο οικισμό Κορασίδα.

Νωρίτερα το βράδυ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις διέκοψαν, σύμφωνα με το evianews.com, την κίνηση των αυτοκινήτων στον Άγιο Γεώργιο. Δε δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός, αλλά πολλοί από τους κατοίκους κατευθύνθηκαν προς την παραλία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και μεγάλη πυρκαγιά στην Αρκίτσα, στην περιοχή Μαμάκα. Δυο αεροσκάφη προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Το βράδυ του Σαββάτου, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε δύσβατη περιοχή στη Λοκρίδα, μεταξύ Αγ. Κωνσταντίνου και Αρκίτσας, στην περιοχή Μαμάκα, πάνω από το 155ο χλμ της εθνικής οδού.

Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα δύο χιλιόμετρα σύμφωνα με το Lamiareport και οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν όλο το βράδυ και συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά ώστε να μην απειληθούν σπίτια και κατοικημένες περιοχές.

Το ένα αντιπυρικό μέτωπο που στήθηκε ήταν από την πλευρά της Αταλάντης, για να μην απειληθεί το χωριό Γουλέμι και το άλλο είναι από την πλευρά της εθνικής, ώστε η φωτιά να μην κατέβει προς τα κάτω, όπου υπάρχουν πολλά εξοχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο

Εύβοια:Η φωτιά στις αυλές σπιτιών – Χτυπούσαν καμπάνες για να φύγει ο κόσμος!

Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Μόνο καταστροφή άφησε ο πύρινος εφιάλτης σε Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Δροσοπηγή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε