Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μάχη με τις φλόγες στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων

EUROKINISSI
Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί και οι φωτιές στο Σολάκι και στο Καρνάσι Μεσσηνίας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων κοντά στο χωριό Νεοχωρόπουλο και τελικά κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο που έκαιγε στην περιοχή.
Από τη χωματερή βγαίνουν πυκνοί καπνοί, ενώ συχνά ακούγονται και εκρήξεις από το μεθάνιο που εκλύεται. Η φωτιά στη χωματερή θα σβήσει, πλέον, πολύ δύσκολα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών.
 
Χθες βράδυ, είχαν απειληθεί σπίτια, τόσο στο Νεοχωρόπουλο, όσο και στην Πεδινή, κίνδυνος που τελικά αποτράπηκε από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και τις ρίψεις νερού από τα αεροπλάνα. Αντίθετα, υπάρχουν φόβοι επέκτασης του πύρινου μετώπου προς το δασύλλιο της Πανεπιστημιούπολης.
 
 
Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί και οι φωτιές στο Σολάκι και στο Καρνάσι Μεσσηνίας και στην περιοχή Μπαμπίνι Αιτωλοακαρνανίας.
 
Πολύ υψηλός προβλέπεται για σήμερα, ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), Λαρίσης και Μαγνησίας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιθάκης και Κεφαλληνίας (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε