Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Μάχη με το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει ο Παπανδρέου για να βρεί τα 50 δισ.

Αντιμέτωπος με υπουργούς, βουλευτές του κόμματος του και συνδικαλιστές θα πρέπει να έρθει ο πρωθυπουργός προκειμένου να υλοποιήσει τη δέσμευση για αποκρατικοποιήσεις.

Η κυβέρνηση εξασφάλισε την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου αλλα και τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού. Παράλληλα όμως δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.

Οταν πρίν απο περίπου ένα μήνα η Τρόικα ανακοίνωσε οτι πρέπει να πουληθεί η δημόσια περιουσία προκειμένου να εξασφαλιστούν 50 δισ. ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις υπουργών, βουλευτών του κόμματος του και συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο ίδιος είχε πει οτι θα φέρει νόμο ο οποιος θα απαγορεύει την πώληση δημόσιας γης.

Τώρα λοιπόν, βάζει την υπογραφή του σε ένα σχέδιο που προβλέπει εκτός απο την πώληση φιλέτων και αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ.

Τα χρήματα αυτά είναι αδύνατο να συγκεντρωθούν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εκτός όμως απο αυτό ο πρωθυπουργός θα έρθει σε κόντρα με υπουργούς και βουλευτές και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών που αντιτίθενται στις αποκρατικοποιήσεις και προβλέπουν νέες μειώσεις μισθών.

Ταυτόχρονα ανοίγει και η συζήτηση για το καυτό ζήτημα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ με τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ να προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν την πώληση της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε