Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Μαζικές προσφυγές στο ΣτΕ για τα διόδια στην Εγνατία οδό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την κατάργηση των νέων σταθμών διοδίων που “ξεφυτρώνουν” κατά μήκος της Εγνατίας Οδού ζητούν μια σειρά από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και πολλοί άλλοι. Συγκεκριμένα, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα κατέθεσαν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Μετσόβου, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, η Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου, δικηγόροι και επιχειρηματίες, ζητώντας.

Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Χρήστου Σπίρτζη, στην Εγνατία οδό θα υπάρχουν συνολικά 38 σταθμοί διοδίων, 18 μετωπικοί και 20 πλευρικοί.

Σήμερα, λειτουργούν 8 σταθμοί διοδίων και συγκεκριμένα στην Τύρια (Θεσπρωτία), στο Μαλακάσι (Μέτσοβο), στον Πολύμυλο (Κοζάνη), στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη, στη Μουσθένη (Καβάλα), στον Ίασμο Κομοτηνής και στον Προμαχώνα Σερρών.

Η δημιουργία τους έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς μεταξύ άλλων επιφέρει υπερβολικά μεγάλη επιβάρυνση στους οδηγούς των οχημάτων και αυξάνει σε μεγάλο βαθμό το κόστος μεταφοράς των αγαθών, προϊόντων.

Οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ υποστηρίζουν ότι η επιβολή των πολλαπλών διοδίων για τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός των περιφερειών τους, προκαλεί ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και ζητούν από τους συμβούλους Επικρατείας να ανασταλεί άμεσα η επίμαχη υπουργική απόφαση για τους νέους σταθμούς αλλά και να ακυρωθεί στην συνέχεια με απόφαση του ίδιου δικαστηρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις